age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

2015 Domaine Le Clos Du Caillou Cotes Du Rhone Blanc

Ikke på lager

135,00 kr
Produktbeskrivelse
Domaine le Clos du Caillou ligger ved byen Courthézon, nordøst for Châteauneuf-du-Pape. Jorden er fyldt med store rullesten og sand, så man har det perfekte udgangspunkt for at fremstille stor Châteauneuf-du-Pape. Det har da også været målet, siden familien Pouizin og Vacheron stiftede domainet i 1956, og betragter man deres vine i dag, er det ikke uden grund, at vinkendere verden over anser slottet som værende blandt de tre bedste i distriktet.


Druerne til Caillous Côtes du Rhône Blanc høstes fra en parcel med klassisk Châteauneuf-du-Pape jord. Dette betyder, at selve jordbunden består af en blanding af ler og sand med et lag af rullesten øverst. Specielt laget af rullesten er af en stor betydning for vinens karakter, da de opsuger varmen om sommeren for så igen at afgive den om vinteren. Dette bevirker, at modningen fortsætter om natten, hvilket giver en mere fyldig og kompleks vin end under normale omstændigheder.

Vinifikation
Druerne presses nænsomt via et 4 timers langt presseprogram. Mosten afkøles til 10 grader, mens den bibeholder sin bærmekontakt natten, hvorefter den lægges på ståltanke, hvor den alkoholiske gæring finder sted. Vinen lagrer derefter uden at gennemgå en malolaktisk gæring i 2 – 3 måneder, inden den tappes på