age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Gevrey Chambertin 2016 Joseph Drouhin

På lager

525,00 kr
Produktbeskrivelse


Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".

Denne filosofi er medvirkende til, at man hos  Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes kun organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Samtlige vine fra Drouhin er nu til dags produceret økologisk og biodynamisk men det er ikke noget man skilter med på flaskerne efter den devisen af når der står Drouhin på flasken så er det altid garanti for store vine.

Der produceres udelukkende rødvine i Gevrey-Chambertin og kun Pinot Noir er lovlig at bruge. Kommunen dækker over 500 ha vinmarker, hvoraf 60 ha har Premier Cru status, og 90 ha er ophøjet til Grand Cru.
Det er svært at beskrive en typisk Gevrey-Chambertin, da jordbunden varierer helt utroligt i distriktet,- men ét er sikkert: Det er altid en smagsmæssig stor oplevelse!

Druerne til denne flotte Gevrey-Chambertin håndplukkes, presses nænsomt og vinificeres efter den traditionelle Bourgognestil med førstegæring på ståltanke, hvorefter vinen gennemgår udblødning i 16-20 dage med daglig omrøring. Vinen lægges på 228 liters træfade, hvor andengæringen finder sted. Efterfølgende lagres vinen i 18-20 måneder, hvorefter den klares nænsomt og tappes på flaske.

Det er på alle tænkelige måder stor vin - frugten er præcis og med en friskhed som kun findes i Bourgogne. Balancen i vinen er helt i top og det er en nydelse allerede nu men har ligledes mange gode år foran sig - 2016 var en flot årgang med vine der hælder op af den mere klassiske stil af bourgogne med stort fokus på elegance og strukturel lethed men stadig med al den charme som kun Drouhin kan skabe