age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Alpha Zeta Soave

Ikke på lager

79,00 kr
Spændende sprød Soave-nyhed fra Alpha Zeta
Produktbeskrivelse
Historien bag Alpha Zeta går tilbage til 1999 hvor den engelske vinimportør David Gleave og den new zealandske winemaker Matt Thomson stiftede firmaet. Formålet var at fremstille en serie vine fra Veneto, som var prismæssigt konkurrencestærke uden at gå på kompromis med kvalitet og typicitet.

Et af de helt centrale elementer i denne strategi var at etablere et samarbejde med lokale vinbønder frem for at købe vinen bulk. Et sådant samarbejde har vist sig at være det helt rigtige valg, og i dag er høstudbyttet sænket samtidig med, at der høstes senere for at opnå et mere modent druemateriale. Hvert år udvælges de bedste partier fra de forskellige underleverandører. Resultatet er en serie vine, der på mange måder overrasker positivt. Snittet er moderne med traditionel baggrund i de klassiske vintyper for regionen. Senest er Alpha Zeta også begyndt at markedsføre syditalienske vine – her er vi faldet for en bred anvendelig Primitivo. Druerne kommer fra marker nær Taranto –  selve vinifikationen sker i Veneto i Matt Thomsons kyndige hænder.

Langt størstedelen af druerne dyrkes dog i Valpantena (nordøst for Verona). Der dyrkes også en lille smule Pinot Grigio i Alpone (i det østlige Soave). Til de vine som vi tager hjem kommer alle druerne fra Valpantena – også enkeltmarksvinen Pinot Grigio ”Terrapieno”. Druerne fra denne mark imponerede så meget, at man siden 2013 har valgt at vinificere materialet herfra for sig.

Hvad angår selve produktionsfaciliterne er der tale om helt moderne materiel og metode. Der er f.eks. senest investeret i såkaldte ”most-kølere” der sikrer, at saften inden gæring opbevares køligt for at opnå mest mulig friskhed og aroma. Man gærer også i dag ved lavere temperatur end tidligere – igen for at bevare frugten på et højt niveau.

Soave fra Aplha Zeta er let, frisk og ren i udtrykket, med genkendelige dufte af sommer og sol, med en meget tilgængelig stil med god afsluttende syre.