age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Amour de Deutz - Rosé 2006

På lager

1.575,00 kr
Første rosé produceret i Amour de Deutz serien.
Produktbeskrivelse
Champagnehuset Deutz har siden stiftelsen af »Syndicat des Grandes Marques de Champagne« i 1882 været medlem af denne prestigefyldte organisation, som i dag tæller de 20 bedste og mest berømte Champagnehuse. Champagne Deutz, som ligger i byen Aÿ i hjertet af Champagnedistriktet, blev grundlagt i 1838 af William Deutz og Pierre-Hubert Geldermann.
For begge grundlæggere var det primære mål at fremstille kvalitets-champagne på højeste niveau – en filosofi, som huset har fulgt lige siden. Firmaets domicil er et meget smukt, næsten sydstatsinspireret bygningsværk, der ligger som toppen af et isbjerg ovenpå husets 20 kældre på hver 100-175 kvadratmeter. 

Kældrene, hvor Champagnen i øvrigt både fremstilles og lagres, ligger i en dybde af op til 76 meter under jorden, hvilket giver helt optimale lagringsbetingelser – nemlig en konstant lav temperatur og svag fugtighed.
Champagne Deutz ejer selv 42 ha vinmarker i de bedste områder i Champagne, hvilket svarer til ca. 25% af de druer, huset bruger til Champagne-produktion. Langt størstedelen af disse marker er klassificeret som minimum 97% marker (100% er det bedste), mens gennemsnittet for resten af markerne er klassificeret som 95%.
De resterende 75% af druerne kommer fra små vinbønder, man har haft kontrakt med gennem adskillige år, ja endda gennem flere generationer. På denne måde sikrer Deutz sig et stabilt og kvalitetsmæssigt højt niveau af druerne, som alle kommer fra de bedste områder i distriktet. Man bruger kun mosten af første pres – et typisk kendetegn for de bedste huse – da dette sikrer den fineste og reneste most med så lidt uønsket bitterstof som muligt. 

Med Louis Roederer’s overtagelse af Champagne Deutz i 1993 fik man tilført den nødvendige kapital, der sikrer, at man til stadighed kan lave Champagne af en kvalitet, der retfærdiggør Deutz’ position blandt de allerbedste huse i Champagne. ”Bare” husets non vintage Champagne, Deutz Brut Classic, er en sikker favorit hos mange, både almindelige vinnydere og professionelle. Men – man bør unde sig selv en af prestige-cuvée’erne, Cuvée William Deutz eller Amour de Deutz (Blanc de Blancs), mindst én gang i livet – her er der virkeligt taleom en duft- og smagsmæssig oplevelse, som kun de allerstørste Vintage Champagner kan levere
Amour de Deutz er husets prestigechampagne, hvor druerne udelukkende kommer fra landsbyer, som er klassificeret Grand Cru. Pinot Noir-druerne selekteres primært fra vinmarker i landsbyerne Aÿ, Verzenay og Bouzy, mens Chardonnay-druerne fortrinsvist kommer fra landsbyerne Avize, Chouilly og Villers Mamery. Til Amour de Deutz Rosé tilsættes yderligere 8% Pinot Noir, der er vinificeret færdig som rødvin på most fra parceller med 40 til 60 årige vinstokke i Aÿ (La Pelle) og i Mareuil sur Aÿ (Curmain og Charmont). Dette er en praksis, der udelukkende er tilladt i Champagne-distriktet, og som er med til at give champagnen sin lette lyserøde farve.