age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Arboleda Chardonnay 2016, Aconcagua Costa

På lager

175,00 kr
92 POINTS DECANTER
Produktbeskrivelse
Fantastisk sprød og aromatisk Chardonnay fra Chile.Duften har tydelige toner af tropiske frugter som ananas og mango, tilsat lette nuancer af vanille og egetræ. Smagen er robust og fyldig, men stadig med et vist modspil af den fine syre, der giver en forfriskende afslutning. Traditionel med lagring Sur Lie i 10 måneder på 30% nye egetræsfade.
Arboleda er kan bedst betegnes som Eduardo Chadwicks ( direktør og ejer af Vina Errazuriz) prestigeprojekt. Huset er et ”boutique-winery”, som på godt dansk betyder et lille vineri. For det meste synonymt med høj kvalitet, hvilket de høje points, Arboleda allerede har opnået, illustrerer ganske godt. Ikke mindst flotte points fra den ellers Chilefjendtlige Robert Parker.

Arboleda er håndlavede enkeltmarksvine fra de bedste placeringer i den estimerede Aconcaguadal, hvorfra iconwines som La Cumbre og Founders Reserve også kommer. Den stil, man søger med Arboleda, er distingverede vine med stor detaljerigdom og karakter, - lidt nærmere den gamle
verden, end Chile generelt er kendt for og også lidt nærmere den gamle verden end f.eks. Errazuriz-vinene, der ellers allerede er kendte for ikke at være i den sædvanlige chilenske marmeladestil.
Arboleda, der blev grundlagt så sent som i 1999, er en del af en drøm, som Eduardo Chadwick og Robert Mondavi delte i deres fælles bestræbelser på at lave chilensk vin i verdensklasse - i dag materialiseret i Seña. Og Mondavi har om nogen selv været udfordringen igennem, da han i de tidlige 1970’ere kæmpede for anerkendelse til Californien. Selve navnet Arboleda er spansk og betyder ”at dyrke træer”, hvilket skal ses som en hyldest til de oprindelige chilenske træer, som vokser på husets vinmarker.  Med en beliggenhed kun 30 kilometer fra Atlanterhavet nyder vinmarkerne godt af den kølige brise, der modererer temperaturen og derved forlænger modningen i vinmarkerne, hvormed druerne tilføres flere og mere komplekse nuancer.
Og det er netop det, der gør regionen så velegnet til dyrkning af Chardonnay. Vinmarken, der blev tilplantet med flere forskellige kloner i 1997, har en undergrund, der hovedsagligt består af sand og ler.