age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Ardbeg Aligator 51,2% Islay Single Malt

På lager

2.795,00 kr

MEGET FÅ FLASKER TILBAGE

Produktbeskrivelse

ARDBEG ALIGATOR - RENDYRKET KULT FRA KONGEN AF ISLAY

Navnet alligator henfører til den måde hvorpå tønderne til lagringen er blevet brændt eller ”toasted”, som det så fint hedder. Tønderne bliver udsat for en meget hård brænding hvilket giver pletvise brændemærker på indersiden, som altså minder om en alligators plettede og nubrede skind.

Under den smukke indpakning og velsmurte marketing maskine gemmer der sig en meget flot Single Maltwhisky. Det er som om at Ardbeg destilleriet har fundet tilbage til sine rødder og et mere klassisk udtryk.

Duften og smagen er fyldt med god gammeldags tørverøg, jod og masser af sodet karakter, stærk kaffegrums og en sød kødfuld speget karakter. De hårdt brændte fade af amerikansk Hvid Eg giver en lækker vanilje-karakter. i næsen er det en dram med stor Intens, med Ardbegs traditionelle stil sammenvævet med en vifte af ild-induceret aromaer. En kraftfuld, skarp eksplosion af røget ingefær efterfulgt af stærk barbecue sauce, chokolade, spidskommen og varme krydderier.

Tilføj et par dråber vand, og en intens bouquet åbnes op, og Alligator strækker sig, knurrer og vågner ... .. masser af ingefær og chokolade - limefrugter kommer frem, mens erindringen om gløderne af et fjernt træ bål fortoner sig i det fjerne. I munden er der festfyrværkeri fra start af. En symfoni af rig, intens røget og forkullet smag, med antydninger af sod og læder, chokolade og ingefær og yderligere lakrids, espresso kaffe og antydninger af blid, cremet vanilje. Finishen er meget lang og ultra-charmerende, med mokka espresso kaffe, ingefær, cigar røg, og en perfekt integreret let dvælende sødme.

Det er i sandhed en af de bedste dramme på marked, og da en god del af dem allerede er drukket så anbefaler vi at  være hurtige hvis man vil med på denne store whisky fra Ardbeg