age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Arran Machrie Moor 5th Release 46%

På lager

495,00 kr
Smagen giver en masse citrus friskhed, der blander sig smukt med en rig krydderet smag og en antydning af tørv røg
Produktbeskrivelse
Peated single malt fra Arran Destilleriet!

Hvert år bliver der hos Arran destilleret en lille mængde maltwhisky, hvor byggen er peated til et niveau mellem 14-20 ppm. Altså en medium røget whisky, der indeholder meget mere end blot tjære og bolværk.
Whiskyen er opkaldt efter en mystisk og forblæst tørvmose på vestkysten af Arran (Machrie Moor). Blandt stensætningerne ved mosen, der er tilbage fra Bronzealderen, findes en sten med et udhugget hul. Ifølge legenden skulle den legendariske kriger Fingal have bundet hans foretrukne hund Bran til denne sten.
I Machrie Moor fanger destilleriet Arran øens barske skønhed. En spændende og noget anderledes ø-whisky.

Aromaen er frisk og levende med en tydelig indflydelse af en Ex-Bourbon Cask. Tropiske noter af ananas, ferskner, og en karakteristisk kokos aroma dominerer, mens en behagelig strejf af tørv trænger ind i baggrunden tilføjer en interessant dimension til denne livlige kombination.

Smagen giver en masse citrus friskhed, der blander sig smukt med en rig krydderet smag og en antydning af tørv røg. Et par dråber vand afslører endnu mere af tørveholdige smokiness der er vidunderligt afbalanceret af en lækker honning sødme og vanille. Eftersmagen er sprød og ren med dvælende røg og sød vanille.

En rigtig god Intro til røg whisky, hvor man ikke blover blæst omkuld, som man f.eks, kan blive af de noget kraftigere Islay whiskyer.