age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Barbaresco Sanadaive 2016 ADRIANO - Piemonte DOCG

På lager

225,00 kr

2016 BARBERESCO -100 % NEBBIOLO 


RATINGS:
95 Point Wine Entusiast
92 Point Wine Spector
90 Point Decanter

Produktbeskrivelse

Farven er flot rød med orange skær i kanten. Duften er fænomenal og drevet af blomsteragtige aromaer såsom roser og violer med hints af tørret blomsterbuket.
Vinen er fyldig og elegant med en flot balance, et højt syreindhold og gode tanniner, der giver vinen en masse struktur og power.


Midt i hjertet af Langhe i det underskønne Alba ligger dette familiefirma, der i generationer har dyrket vin fra egne marker.
I starten af 1900-tallet begyndte ”Bedstefar Giuseppe” at plante vinstokke på sine egne marker. Senere købte han sammen med sønnen, Aldo, en lille vingård, hvor de også kunne nyplante vinstokke. Endnu et skridt fremad skete, da børnebørnene Marco og Vittorio kom til. De besluttede selv at tappe og sælge vinene som egne gårdvine. I dag råder Adriano-familien over 22 hektar beplantet primært med Nebbiolo, kongedruen i Piemonte. Stort set alle familiemedlemmer deltager i arbejdet på vingården på et eller andet tidspunkt af året.

Det ligger familien Adriano meget på sinde, at den fantastiske natur i regionen også i fremtiden vil være lige så smuk og bjergtagende. Med stor fokus på bæredygtighed bruger de kun et minimum af bekæmpelsesmidler i marken. Det betyder blot endnu flere timer i marken, men det er på den lange bane det ekstra arbejde værd. Al elektricitet der bruges på vingården kommer udelukkende fra solceller.

Denne Barbaresco Sanadaive er produceret på 100% Nebbiolo. Den er ofte refereret til som Barolos  lillebror, der står i skyggen for storebrorens berømmelse. Barbarescoen er lidt mere let i stilen – og kan på mange måder trække minder om bourgogne i letheden.

Vinstokkene gror på sydvestvendte bjergskråninger og er dermed maksimalt eksponeret for solens varme. Vinmarkerne er gennemsnitligt over 20 år gamle.

Server gerne denne vin ved 18°C og prøv den sammen med rødt kød eller modne oste. Man kan med fordel åbne flasken et par timer før servering og ilte den, så den åbner op for bouqueten.