age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

BenRiach 10th Anniversary Single Malt 10 år

På lager

899,00 kr
Produktbeskrivelse

Den nord-østlige region Morayshire er kendt for at være ”hjertet af Skotsk Malt Whisky”, og det er netop her BenRiach destilleriet ligger, præget af al den charme et Speyside destilleri normalt har. Destilleriet blev bygget af John Duff i 1998, og er et af de få destillerier, der huser eget gulv-maltning på selve destilleriet. Vandet til destilleringen kommer fra Burnside Springs.

BenRiach begyndte at producerer malt whisky allerede i 1898, men destilleriets kedler kørte kun i 2 år indtil 1900, hvor BenRiach, ligesom mange andre destillerier blev offer for den såkaldte ”Pattinson krise”, hvor det store whisky-firma Pattinson Ltd. gik konkurs og tog mange andre med i faldet. På denne måde nåede BenRiach kun at producerer Malt Whisky i 2 år hvorefter det lå øde hen i 64 lange år. I 1965 oplevede den skotske whisky industri en ny gylden æra, og flere nye destillerier skød op, såvel som mange af de destillerier, som havde ligget stille i mange år igen begyndte at produceret. Blandt dem var BenRiach.

I april 2004 blev BenRiach uafhængig, da destilleriet blev opkøbt af 3 entreprenante herrer, Billy Walker, Wayne Kieswetter og Geoff Bell. Den 7. august 2004 blev de første flasker fyldte under det nye ejerskab og d. 20 september blev nyt destillat fyldt på fade til lagring. BenRiach’s Master destiller Billy Walker har blendet 4 helt særlige fade fra denne era og dermed skabt denne unikke aftapning. De fire bourbon fade: fad nr. 7257, 7258, 7259 og 7260, destilleret og fyldt på fade d. 21 september 2004 er det perefkte valg til at mindes 10 året for overtagelsen af BenRiach destilleriet.

Næse: Moden pære, frugt sirup og tyk fløde fløde med et tvist af kandiserede frugter og blød vanilje.

Farve: Glinsende guld

Smag: Frisk byg og et strejf af toasted egetræ flyder over i ingefær og crème brûlée samt kokos og pocheret pære med vanilje.