age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Blair Athol 1995 – 21 Års, 50% Old Malt Cask (Sherry Butt)

På lager

1.399,00 kr
19 YEARS OLD SPEYSIDE
Produktbeskrivelse
647 flasker er udbyttet af denne single cask aftapning fra en Sherry Butt.  Whiskyen er destilleret i august måned 1995 og tappet i februar 2017.

I næsen fornemmes toner af den klassiske skotske ”Christmas Pudding”, budding og citronskal.

I den bløde smag træder der toner frem af frugtkage og marcipanglasur. Eftersmagen er lang og behagelig med et lille velment aftryk af sherry.

En unik aftapning fra Hunter Laings Old Malt Cask-serie, som er ét af de mest anerkendte og respekterede mærker indenfor Single Cask kategorien. Disse whiskyer tappes uden kuldefiltrering og uden tilsætning af farve. Det er de rå dråber – lige fra fadet – blot nedjusteret til 50%, og i nogle tilfælde tappet ved fuld fadstyrke.

Destilleriet Blair Athol, der blev etableret helt tilbage i 1798, er beliggende i den østlige del af højlandet, og er i dag hjem for Diageo´s store blend Bell´s. Det er et af Skotlands absolut ældste destillerier. I starten blev destilleriet kaldt Aldour, men navnet llev i 1825 ændret til Blair Athol. Destilleriet har været stillestående i flere perioder, bl.a. fra 1932 - 1949. I 1973 blev kapaciteten udvidet, og destilleriet opererer i dag med otte washbacks, hvoraf de fire af træ er mere end 75 år gamle, og hentet på Speyside destilleriet Mortlach. Der destilleres med to sæt destilleringskedler.
Destilleriets besøgscenter er et af de mest populære i Skotland med omkring 40.000 besøgende årligt.