age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Blandy's 10 års Malmsey Madiera.

På lager

235,00 kr
Sød med karakteristisk frisk syre. Vinder ved fadlagring, hvor den får en lækker, kraftig, mørk, brændt karakter.

Bemærk 50 cl
Produktbeskrivelse
Lækkert, lækkert. Fuldfed og herlig sød Madeira med toner af figen,karamel og nødder. Drikkes svalet til søde desserter, skimmeloste eller som et glas på en mørk og stormfuld aften.

John Blandy kom til Madeira for første gang som britisk soldat i 1807, men i 1811 vendte han tilbage og startede vinfirmaet, som stadig bærer hans navn.
I dag er Blandy Brothers det mest prestigefyldte Madeira-hus under The Madeira Wine Company, som tæller ni af de bedste vinfirmaer på øen.
Det er 5. generation i Blandy Brothers, der leder The Madeira Wine Company – siden 1988 sammen med Symington-gruppen, som i dag ejer den største del.
The Symington Group er kendt for sine fine portvinshuse, herunder det prestigefyldte Graham’s, og det er også dem, der står for eksporten af madeira-vinene.
Blandy Brothers har retten til varemærket Rainwater, en halvtør frisk madeira, baseret på Sercial-druen, men noget lettere tilgængelig end den almindelige Sercial.
Vil man prøve noget af det bedste anbefales husets Bual Vintage, der med sin bløde struktur, lidt nøddeagtige, elegante og let søde stil er et virkeligt spændende glas.

Sercial: Den mest tørre. Kan virke lidt snerpende, men får med alderen en fornem, let brændt mandelkarakter.
Rainwater: Halvtør frisk madeira baseret på Sercial-druen men noget lettere tilgængelig end den almindelige Sercial.
Verdelho: Halvtør, minder om Sercial, men har ikke samme ædle karakter.
Bual (Boal): Halvsød, meget intens, lidt rosinagtig, fyldig og mørk med ristede nuancer. Bevarer sødmen og bliver meget elegant med alderen.
Malmsey (Malvasia): Sød med karakteristisk frisk syre. Vinder ved fadlagring, hvor den får en lækker, kraftig, mørk, brændt karakter.


Vinifikation

Vinen starter sin gæring på naturligt gær. Efter ca. 48 timer tilsættes 96% alkohol. Herved dræbes gærcellerne og gæringen stoppes. Sødme/tørhed afhænger af tidspunktet spritten tilsættes. Vinen lagres i træfade på lofterne i Funchal