Brigaldara fra Veneto-dalen

Viva l’Italia

Dette er det andet blogindlæg i serien vi kalder “Viva I’Italia”. En serie om landet der om noget er tæt forbundet til sin vinproduktion. Vinmarkerne i Italien strækker sig mere eller mindre over hele det støvleformet landet, og i selv de fjerneste kroge produceres vine tæt forbundet til kulturen, nationaliteten og ikke mindst køkkenet. I indlægget her handlede det om Ciu Ciu i Marche, og denne omgang skal det handle om Brigaldara fra Veneto-dalen.

Brigaldara fra Veneto-dalen

I Veneto-dalen laver Stefano Cesari ægte, intense og ærlige vine i hjertet af Valpolicella Classico. Et område der er ekstra højt værdsat på disse breddegrader. Navnet Brigaldara daterer tilbage til 1400-tallet, og refererer til en klynge gårde samt de omkringliggende marker og oliventræer. Cesari-familiens vingård inkluderet.

Cesari-familiens vingård

Vingårdens skønhed udtrykkes flot i vinene, hvor den ægte-producerede Ripasso om noget er en favorit både hos os i Kokkens Vinhus, samt hos vores kunder. Den byder på intens frugt, flot dyb sødme og en fin krydret finish. Lige præcis denne sammensætning kan kun opnås ved at bruge kvaset fra Amarone-produktionen i gæringen af Ripassoen. Dette for at tilføje ekstra dybde, sødme og alkohol. Netop det punkt at vinene produceres efter de rigtige metoder er noget af den ”offentlige hemmelighed”, der gør at Brigaldara anses som en af Venetos bedste vinhuse.

Anbefalinger

Med efteråret godt i gang og julen lige rundt om hjørnet anbefaler vi at matche de flotte vine fra Brigaldara med mere tunge gryderetter, smagfulde stykker kød eller til den fede julemad. Ripassoen vil skære flot igennem de tunge elementer og skabe en vedvarende glæde i kroppen. Den er derfor vores bud på en perfekt julevin år 2018.

Brigaldara producerer ligeledes Valpolicella, 2 forskellige Amaroner fra øverste hylde samt en flot Recioto, og alle vinene er at finde hos Kokkens Vinhus. Vi glæder os til at introducere dem for jer.

 

195,00 Kr.

Huset ligger lidt uden for landsbyen San Floriano, i hjertet af det der betegnes som Valpolicella Classico området. Beliggende på en skøn bakke ved indgangen til Maranodalen, ligger den smukke villa fra 1400- tallet omgivet af marker og oliventræer. Bag hovedhuset ligger firmaets vineri velintegreret i landskabet og med selve vinkælderen under jordens overflade. Huset[...]

149,00 Kr.

KONGEVIN Dyb, saftig og intens men med PERFEKT balance

119,00 Kr.

Stefano Cesari er lidt som sine vine. Elegant, rolig, høflig og med en indre balance. Vinhuset Brigaldara ligger udenfor landsbyen San Floriano, i hvad der betegnes som hjertet af Valpolicella Classico området. En smuk villa fra 1400-tallet er hjertet i egendommen med vinmarker og oliventræer hele vejen rundt om. Bagved huset ligger selve vineriet hvor[...]

425,00 Kr.

Umådelig kraftig og koncentreret vin - 100 % ægte og 100% italiensk 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *