age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Chateau Cantemerle 2015, Haut-Medoc

På lager

349,00 kr
DEN STORE ÅRGANG 2015
Produktbeskrivelse
Château Cantemerle er et særdeles velkendt og historisk slot i Bordeaux, som igennem flere hundrede år har lavet vin. Rent faktisk kan man datere vindyrkningen på slottet helt tilbage til det 13. århundrede.

Slottet er klassificeret som en 5. Cru Classé i den berømte 1855 Bordeaux-klassifikation. 1855-klassifikationen blev vedtaget helt tilbage i 1855, hvor Medocs bedste slotte blev klassificeret i fem kategorier fra 1-5. Siden da er klassifikationen kun blevet ændret to gange. Og den ene ændring skete rent faktisk, da Cantemerle blev taget med i klassifikationen kort tid efter udarbejdelsen af klassificeringen. Den daværende ejer Caroline Villeneuve-Durfort mente simpelthen, at det måtte være en fejl, hvorefter det faktisk lykkedes hende at få overtalt syndikatet bag klassifikationen til at tage Cantemerle med.

I løbet af tiden har Cantemerle haft mange op- og nedture. Siden 1981 har slottet dog været ejet af det pengestærke forsikringsselskab SMA, som har investeret store summer i renovering og udvidelse.

Slottet ligger i Haut-Medoc - ikke langt fra Margaux, hvor de grusholdige vinmarker håndhøstes. Sorteringen foregår manuelt, hvorefter mosten er igennem en ca. 30 dage lang maceration og en efterfølgende lagring på 50% nye fade. Stilen er klassisk og elegant.

Vinbeskrivelse:


Efter store årgange som 2009 og 2010 blev årgangene 2011-2014 uden tvivl lidt glemt i mængden. Det kan man på ingen måde sige om 2015 som på alle linjer var en stor årgang - en generøs høst over hele linjen med frugt i topkvalitet. Château Cantemerle er her ingen undtagelse! Vine er primært lavet på Cabernet Sauvignon (ca. halvdelen) og dernæst en god andel Merlot og sluttelig lidt Petit Verdot og Cabernet Franc.

Den mørkrøde farve efterfølges af en klassisk, intens og elegant næse med hindbær, solbær, krydderier og tobak. I smagen er den ren og finessedrevet med en middel koncentration, poleret frugt, saftig tannin og en elegant finish. En særdeles lækker og klassisk Bordeaux, som smager fantastisk nu, men som sagtens kan udvikle sig positivt den næste årrække.

2015 er en årgang i Bordeaux som alle bør eje da vinene har hele pakken - stor frugt, intensitet, dybde og et stort lagrings-potentiale. Med andre ord, alt hvad der gør Bordeaux stort