Vi elsker god gammeldags St.Emilion… Men vi syntes det ofte er lige lovligt højt oppe i pris. Men vi har fundet en god løsning: Kun18 km. sydøst for byen St.Emilion bor Sebastian Furt. Ikke i et stort pompøst slot men en mere ydmyg bolig som på forunderlig vis understreger at vi ikke betaler for meget for vinen!
La Grave de Bertin er stukket sammen af de klassiske druesorter: Merlot (70%), Cabernet Franc (20%) og Cabernet Sauvignon (10%) efter 12-15 måneder tappes vinen på flaske og pakkes klar til at vi kan få den direkte til Kokkens Vinhus.
Chateau La Grave de Bertin
Selvom La Grave de Bertin har “titel” af “Chateau” så er der her mere tale om et “hus” – vi er langt væk fra de store og meget bekostelige vine fra Bordeauxs fine kommuner som Margaux, Pauillac, Pomerol og St. Emilion, specielt prismæssigt. Til gængæld får du her totalt familie-produceret vin, lavet med hjertet og lavet til familien – det er egne vine der bliver drukket når de spiser familie-frokost om søndagen – det er egne vine man stolt fremviser og kærligheden til produkterne kan på ingen måde skjules – her er ikke tungt fokus på økonomi, bevares man lever af vinproduktionen, men kærligheden til vinen kommer først, det er helt tydeligt hos familien
Den familiære tankegang elsker vi hos Kokkens Vinhus, og vi elsker ikke mindst vinene fra Chateau La Grave de Bertin