age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Chateau Mouton Rothschild 1998

På lager

4.995,00 kr
96 POINTS ROBERT PARKER
Produktbeskrivelse
Den legendariske Mouton - Eneste vin nogensinde forfremmet i 1855-classifikationen.

I juni måned 1973 blev der fra ministeriet i Paris udstedt en bekendtgørelse, der forfremmede Château Mouton-Rothschild fra 2. til 1. Cru. Og det blev fejret med en fornem etikette af selveste Pablo Picasso.

”First I am, second I was, I Mouton do not change”… blev en sætning, som blev bemærket verden over.

Hvert år forsynes de ædle flasker Chateau Mouton Rothschild med en ny og spændende kunstetikette, hvor alverdens kunstnere igennem årene har sat deres præg på en af verdens fineste, største  og mest berømte vine.

Ejendommen (Château Brane-Mouton) blev i 1853 erhververet af Baron Nathaniel de Rothschild fra den engelske gren af den berømte bankfamilie. Han ændrede slottets navn til Mouton-Rothschild. I 1922 overtog hans barnebarn Baron Philippe de Rothschild roret, og i de næste 65 år forvandlede han vinen og ejendommen til måske verdens mest berømte. I 1924 tappede Baron Philippe hele årgangen på slottet, hvilket var revolutionerede på daværende tidspunkt. Og i 1924 opførte han den mere end 100 meter lange kælderbygning, som også i dag er en af ejendommens attraktioner. Og i 1945 indførte Baron Philippe traditionen med at lade en kunstner udsmykke etiketten på vinen. Baron Philippe har også opført et fantastisk vinmuseum, som hvert år tiltrækker tusindvis af vinentusiaster. Museet blev indvidet i 1962.

Siden 1988 er det Baron Philippes datter Baronne Philippine, der har overtaget ansvaret for ejendommen og en af verdens mest beundrede vine.

I 1998 er Mouton-Rothschild en utrolig elegant og spændstig Bordeaux med et langt liv foran sig - den har på nuværende tidspunkt udviklet en flot dyb note af solbær med hints af læder, cigarboks, tobak, solbærblade og krydderier. Næsen er utrolig dragende og hver duft åbner op for nye nuancer og lag på lag af kompleksitet. I munden er den majestætisk og intens og finishen er nærmest uendelig - det er et glas fra den aller øverste hylde og en kæmpe vin på alle tænkelige måder!