Champagne til kælderen

Hvordan adskiller Champagne sig?

Champagne er et spændende område når vi snakker vin. Det er det eneste område, hvor en vin kan blive frigivet uden en real årgang. Dog har vinen lagret mere end 15 måneder før den må frigives når vi taler omkring Non-Vintage champagne, altså en vin uden årgang.

Og så er der Vintage champagnerne – en champagne som udelukkende kommer fra et år. Her mener vinhuset og vinmageren at kvaliteten er så høj, at det kræver sin helt egen frigivelse. Disse flasker har dog et krav på at lagre i minimum 36 måneder før de må frigives til salg.

Hvilke årgange er specielle?

I den kommende tid kommer en masse frigivelser man skal holde øjne med, når vi snakker Vintage Champagne. For de små huse er det pt. årgangen 2012, i prisklassen 400-700,-

Særligt år 2012 anses som en kæmpe årgang i Champagne, der tilbyder en masse dybde og høj syre, hvilket gør det til den perfekte årgang at gemme i kælderen i nogle år, eller 20+.

For de store Champagner, såsom Dom Perignon, Cristal, Cuvee William Deutz, Le Grand-Pere, Salon, Krug osv., er det den store årgang 2008 vi skal holde øje med.

Disse bliver også kaldt prestigeflasker, der får lov at ligge i vinhusets kælder så længe som muligt. Dette gøres for at sikre en flaske, som kan holde og præstere over de næste mange år. Særligt årgang 2008 er blevet udråbt som en såkaldt kult-årgang. Det menes at det er vin, som med tiden kan ligge til op imod 50+ år, afhængig af producenten.

Anbefalinger til kælderen

Leder du efter nogle årgangs champagner, som ikke springer budgettet, og som du kan nyde godt af over de næste mange år, så forslår vi følgende flasker.

575,00 Kr.

2012

1.150,00 Kr.

Deutz Vintage 2008 Magnum

499,00 Kr.

Enkeltmarks Champagne kun 5.000 fl. produceret.

695,00 Kr.

Grand Vintage 2008 - den 72. tyvende i rækken af Vintage Champagner fra Moët & Chandon siden lanceringen af den første årgangs champagne i 1842 - er en imponerende vin, dels fordi den smager godt, dels fordi det er forbløffende, at det er muligt at producere 100 tusindvis af flasker på et så højt og ensartet niveau

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *