age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Château Cheval Blanc 2008 Saint Emilion 1. Grand Cru Classé A

På lager

5.999,00 kr
SÆLGES KUN VED 6 FLASKER
Produktbeskrivelse
97 POINTS JEFF LEVE, THE WINE CELLAR INSIDE

96 POINTS WINE ENTHUSIAST

På den højre bred af Bordeaux produceres der nogle utrolig flotte vine og en af de aller flotteste, måske en af de aller flotteste vine i hele verden er netop Chateau Cheval Blanc.

Château Cheval-Blanc er det bedste slot i St-Emilion. Mens adskillige såkaldte "garagevine" (vine produceret i mikroskopiske mængder) efterhånden sælges til priser på niveau med Cheval Blanc, er det ekstremt sjældent, at man hører påstande om, at Cheval Blanc ikke laver den største vin i appellationen. Ejendommen ligger lige på grænsen til Pomerol, og kombinerer populært sagt Pomerol-vinenes rigdom og kraft med Saint-Emilion-vinenes elegance, blødhed og finesse. Slottet anvender en meget stor andel Cabernet Franc, hvilket giver en utroligt parfumeret og løftet aroma-profil.

Slottet kan føre sin historie tilbage til 1764 og blev i 1998 overtaget af Bernard Arnault og hans selskab af luksusprodukter, LVMH, og stræben for kvalitet er fortsat i fuld fokus for ejendommen.

Cheval Blanc er kendt for at kunne ligge længe, rigtig længe i visse årgange og 2008 er en flot udgave med frugtrigdom og en utrolig skarpt skåret struktur som uden problemer underbygger frugten og fremtids-perspektivet. Vinen har et særdeles langt drikkevindu spændende fra 2018 til anslået  omkring 2050.