age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Chateau de Tracy 2019 Pouilly Fume, Loire

På lager

255,00 kr

Smuk lys gylden farve. Meget imødekommende med en finesserig duft af citrus, lime og mineraler. Smagen er lang, elegant og frisk. En stor vin som understreger, at nogle Frankrigs bedste hvidvine findes i Loire.

Produktbeskrivelse

Château de Tracy er et af de ældste slotte i Pouilly Fumé, og slottet kan dateres helt tilbage til 1396. Slottet, der har været i familien Estutt d´Assay's eje siden det 16. århundrede, regnes i dag blandt områdets bedste producenter.
Familien kom oprindeligt fra Skotland, hvor den via den rette tro og heltegerninger i kampen mod de vantro franskmænd blev tildelt land i Essay af den skotske Charles VII.
Via ægteskab kom også Château de Tracy ind i billedet, og da slottet havde en tradition for fremstilling af såvel vin som spisedruer, blev familien ved denne overtagelse både vinbønder og franskmænd.

I dag, næsten 400 år senere, er det grev Henry d'Estutt d´Assay, der leder forretningen fra slottet.
Dette bliver gjort med en imponerende ildhu, og selv om man har bibeholdt de gamle lagringskældre, er der blevet investeret i helt nyt vinificeringsudstyr i en bestræbelse på at hæve vinens kvalitet yderligere.

I dag eksperimenteres der stadig med nye stilarter på slottet. Man forsøger både via højteknologiske og økologiske samt biologiske forsøg at finde ny inspiration til de traditionelle fremstillingsmetoder.
Alt dette sikrer, at slottet også i fremtiden vil være at finde blandt Loires bedste producenter.