age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Château La Tour Carnet 4.Cru 2008

På lager

599,00 kr

Château La Tour Carnet - I en dyb mørk, ja næsten sort farve. I næsen er der solbær, brombær og krydderurter samt meget lette toner af røg. I munden er den relativt imødekommende i sin ungdom grundet vinens fedme, som maskerer syren flot.

Produktbeskrivelse
Château La Tour Carnet

Haut Médoc, 4. Cru Classe


Château La Tour Carnets historie strækker sig tilbage til det 12. århundrede, hvilket gør det til et af de ældste slotte i Bordeaux. Slottet har da også op gennem tiderne haft flere berømte ejere såsom Michel de Montaigne (en af de mest berømte franske filosoffer), som også blev valgt som Bordeaux´s borgmester to gange.

Slottet er beliggende på et terrior, som er så unik for området, at den i hele Bordeaux refereres til som La butte de La Tour Carnet. Det er jordbund med masser af små kalksten, samt et tykt lag af en blanding af ler og grus, perfekt til Merlot og Cabernet.

Vinmarkerne dækker i alt 65 hektar og har 8.000 til 10.000 vinstokke plantet pr. hektar. Denne høje beplantningstæthed giver lavt ydende vinstokke, som har et meget koncentreret udbyttet. Dette udbytte er da også helt nede på 30-40 hl. pr. ha. (alt efter årgangen), hvilket er betydeligt mindre end flere 1. Cru slotte.

Vinen bliver yderligere koncentreret af, at den nye ejer, Bernard Magrez, har indført yderligere udtynding blandt drueklaserne i vinmarken. Dette giver en koncentration af mosten, som tydeligt går igen i vinen.