age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Château Latour 1989 1.Cru Paulliac

Ikke på lager

5.799,00 kr
SÆLGES KUN i 12 STK. RING VEDR. SÆRLIGE LEVERINGSBETINGELSER

 
Produktbeskrivelse
Wine Spectator 94 Point 


 
Château Latour er en First Growth vingård i Pauillac i Bordeaux-regionen i Frankrig. Slottet blev bygget i begyndelsen af ​​det 14. århundrede som et hjem deles af forskellige feudalherrer. Den spillede en rolle i Hundredårskrigen, der tjener som en garnison for den britisk-Gascon hær. Men det var ikke indtil det 16. århundrede, at vinproduktionen begyndte der for alvor. 

 

I slutningen af ​​det 17. og begyndelsen af ​​det 18. århundrede, blev Latour ejet af Alexandre de Segur, hvem Ludvig XV benævnt "Prins af vinstokke." Før sin død i 1716, de Segur købt Lafite, og hans søn Nicolas-Alexandre, daværende formand af Bordeaux, erhvervede Mouton og Calon i 1718. Ved det 18. århundrede, betød fred mellem England og Frankrig øget handel med Bordeaux. Dette forhøjede status for de fineste franske godser, som steg i værdi betydeligt som de så mere opmærksomhed fra adelen. 

 

Selvom Bordeaux så en masse skader på godser i den franske revolution og breakups af deres ejerskab, Latour forblev uskadt og forblev i Ségur familien. Det blev officielt navngivet en First Vækst, den højest mulige ære for en fransk vin, i 1855. Ved midten af ​​det 20. århundrede, diverse arv betød mange aktier i Latour, som i 30 år blev ejet næsten udelukkende af den britiske finanskoncern Pearson og Harveys af Bristol. Men i 1993 blev størstedelen af ​​boet solgt til François Pinault i Artemis igen i franske hænder. 

 

De prestigefyldte vine er produceret med respekt for traditionen med moderne teknikker der sikrer den højest mulige kvalitet. Latour er bedst kendt for sin Grand Vin, en blanding af Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot, med en gennemsnitlig årlig produktion på 18.000 kasser.