age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Cielo e Terra - Negroamaro/Primitivo Organic 2016

På lager

99,00 kr
Produktbeskrivelse
Vinen kommer fra Salento, som er et underområde i Puglia i det sydøstlige Italien beliggende ud til Adriaterhavet. Et førhen meget fattigt og underudviklet vinområde, som i 1990´erne for alvor blev vækket til live med Primitivo-druen som det helt store trækplaster. Området går også under navnet ”Europas vinkælder”, da regionens produktion er blandt verdens 7-8 største. Der hersker ekstremt gunstige vækstforhold i Puglia, som bevirker at druerne giver mere udbytte end i alle andre regioner i Italien. Et faktum som indbyder til storproduktion, men vinbønderne har med tiden fået øjnene op for at fremstille mere raffinerede vine frem for bulkvine, som en fælles målsætning om at 30-40 % af produktionen skal være på flaske, bevidner om.
Rødvinen er fremstillet på et blend af to lokale blå druesorter i form af Negroamaro og Primitivo.
Negroamaro-druen er navnlig kendt fra støvlehælsprovinsen Puglia, hvor den hvis den håndteres med respekt giver silkeagtige vine med kompleksitet og elegance. Negroamaro betyder sort og bitter.
Primitivo-druen er ligeledes særlig kendt fra Puglia, hvor den står bag store, frugtige og alkoholstærke vine. Navnet Primitivo menes at stamme fra det italienske ord ”tidlig”, som henleder til druens tidlige modning.
Druerne til denne vin er dyrket økologisk, dvs. så naturligt som muligt. Dette inkluderer, at der ikke er anvendt kunstgødning eller sprøjtemidler i vinmarkerne. Vinen har gennemgået en naturlig gæringsproces på rustfri ståltanke. Efter endt gæring har vinen lagret på egetræsfade.
Rødvinen fremstår med en flot dybrød farve i glasset. I næsen fornemmes noter af kirsebær og brombær samt subtile egetræsnoter fra lagringen på egetræsfade. En kraftig rødvin med noter af moden og krydret frugt, som ledsages af silkeagtige tanniner.
Den perfekte vin til en god Rib-eye bøf.