Ciu Ciu fra fra Marche

Viva l’Italia

Italien er om noget et land tæt forbundet til sin vinproduktion – vinmarkerne strækker sig mere eller mindre over hele landet og i selv de fjerneste kroge produceres vine tæt forbundet til kulturen, nationaliteten og ikke mindst køkkenet.

Det er ikke et tilfælde at en italiensk familie-middag nærmest altid vil være ledsaget af gode vine produceret i støvlelandet, og noget af denne magi i symbiosen mellem det Italienske køkken og italiensk vin har danskerne taget til sig, som var det deres egen.

Ciu Ciu

Vores nye hus fra Marche ved navn Ciu Ciu bygger på netop denne sammenhæng da selve navnet ”Ciu Ciu” betyder ”drik drik” og er et udsagn der i Marche bruges under middagene altid ledsaget af rigelige mængder vin.

Ciu Ciu er økologisk certificeret og har været det siden 1996 og ydermere er alle vinene veganske, dvs. at der ikke er benyttet nogen form for animalske produkter i klaringen af vinene, og sprøjtning og tilførelsen af sulfitter holdes ligeledes på et absolut minimum.

Om vinhuset

Vinhuset er stadig 100% familieejet og der drives sideløbende med vinproduktionen et lille lokalt agriturisimo samt en lille familie-restaurant, hvor netop den røde Piceno ”Bacchus” fungerer som husets vin. Bacchus er lavet på Montepulciano og Sangiovese og har en flot tyngde i frugten med røde bær og en let krydret note, bakket flot op af syren til at strukturere helheden – med andre ord et perfekt glas til en hjemmelavet pasta, risotto eller et godt stykke rødt kød med grillede grøntsager.

 

 

En tanke om “Ciu Ciu fra fra Marche

  1. Pingback: Brigaldara fra Veneto-dalen - Kokkensvinhus.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *