age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Clarendon Hills Kangarilla Grenache 2010

På lager

650,00 kr
Produktbeskrivelse


I 2003 kaldte Robert Parker Roman Bratasiuk for en af verdens absolut bedste winemakere, og i 2005 blev Clarendon Hills medtaget som en af kun otte australske vingårde i samme Parkers bog over verdens bedste vingårde.
Egentlig er Roman ikke meget for journalister – og specielt ikke de australske, som han i udstrakt grad anser for at være købt og betalt af de tre største australske vinfirmaer. Netop derfor er den udenlandske anerkendelse ekstra vigtig for ham. 


Hvad er det så, der gør, at Clarendons vine er så meget bedre end de australske kollegaers? Som altid er svaret mangfoldigt. Først og fremmest er Clarendons vinmarker tilplantet med ekstremt gamle vinstokke, hvoraf Grenache, Syrah og Cabernet Sauvignon stokkene er mellem 60 og 75 år gamle. Endvidere ligger vinmarkerne i op til 310 meter over havets overflade, hvilket sammen med den kølige brise, der blæser ind fra det Tasmanske Hav, forsinker den phenoliske modning af druerne, hvorved vinen opnår større kompleksitet og langt bedre syrebalance. 


Vinstokkene er upodede, da man i de sandede og stenede jorde i McLaren Vale ikke har haft problemer med phylloxera. Disse vinstokke er relativt sjældne, da 98% af alle verdens vinstokke er podet. Samtidig er det også sundere vinstokke, som giver en langt større smagskompleksitet og fortolkning af deres terroir. 


Både Roman og hans søn er store tilhængere af fransk vin, hvorfor de årligt besøger nogle af verdens bedste producenter af Grenache, Syrah og Cabernet Sauvignon for at hente inspiration til arbejdet på vingården. Det betyder blandt andet, at Clarendons vine udskilles i enkeltmarks vine i stedet for, som det er kutyme for selv de største vine i Australien (Penfolds Grange kommer f.eks. fra forskellige marker, der ligger på en distance, der svarer til Medocs længde gange fem) at blande mosten fra de forskellige marker. Endvidere lagres Clarendons vine på franske 228 liters bourgognefade og ikke på amerikansk egetræ, som der ellers er tradition for i Barossa Valley. Og sådan kunne man egentlig blive ved – der kunstvandes ikke, vinstokkene gror som bushwines etc. Og så er der naturligvis alle de små ting i det daglige arbejde, som gøres anderledes på Clarendon, og som også bidrager til skabelsen af nogle af Australiens absolut bedste vine.  Kangarilla er så absolut en af Romans bedste vinmarker med en jordbund bestående af ler og ca. 90 år gamle vinstokke, der helt utraditionelt såvel for området som for drursorten er blevet opbundet.

Vinifikation

Mosten gennemgår en form for semi-carbonmaceration, hvor druerne først gæres ud i hele klaser, hvorefter grøden af vin og drueskaller presses, og den rene delvist udgærede juice lægges på en blanding af 1 til 5 år gamle egetræsfade for afslutte den sidste del af gæringen. Dette bevirker, at vinen får en mere ligefrem frugt og færre bitre tanniner. Efterfølgende lagres i vinen i 18 måneder, mens den malolaktiske gennemføres. Til sidst aftappes vinen uden klaring eller filtrering.