age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Clarendon Hills Sandown Carbernet Sauvignon 2001

På lager

795,00 kr
SANDOWN 2001
Produktbeskrivelse
Vingården Clarendon Hills, 40 kilometer syd for Adelaide, blev grundlagt i 1989 af ejer og vinmager Roman Bratasiuk. Siden etableringen har priser og lovord regnet ned over Roman og hans vine, og kulminationen kom i August 2003.

Clarendon Hills’ winmaker Roman Bratasiuk blev i 2003 kåret til en af verdens absolut bedste winemakere af Robert Parker. I 2005 blev Clarendon Hills desuden optaget som en af kun otte australske vingårde i samme Parkers bog over Verdens Bedste Vingårde.

Clarendon Hills’ “hemmelighed” findes først og fremmest i vinmarkerne, som er tilplantet med ekstremt gamle vinstokke, hvoraf Grenache, Syrah og Cabernet Sauvignon stokkene er mellem 60 og 75 år gamle. Endvidere ligger vinmarkerne i op til 310 meter over havets overflade, hvilket sammen med den kølige brise, der blæser ind fra det Tasmanske Hav, forsinker modning af druerne, hvorved vinen opnår større kompleksitet og langt bedre syrebalance.

Både Roman og hans søn er store tilhængere af fransk vin, hvorfor de årligt besøger nogle af verdens bedste producenter af Grenache, Syrah og Cabernet Sauvignon for at hente inspiration til arbejdet på vingården. Det betyder blandt andet, at Clarendons vine udskilles i enkeltmarks vine i stedet for at blande mosten fra de forskellige marker – hvilket ellers er kutyme for selv de største vine i Australien. Endvidere lagres Clarendon’s vine på franske 228 liters bourgognefade og ikke på amerikansk egetræ, som der ellers er tradition for i Barossa Valley.

Og sådan kunne man egentlig blive ved – der kunstvandes ikke, vinstokkene gror som bushwines osv.. Og så er der naturligvis alle de små ting i det daglige arbejde, som gøres anderledes på Clarendon, og som også bidrager til skabelsen af nogle af Australiens absolut bedste vine.