age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Clos de Olivier 2019, Domaine Villepeyroux Forest

På lager

169,00 kr
  • Køb 2 for 300 og spar 12%

Super årgang fra vores Sydfranske  stjernehus!


TILBUD: 2 Flasker 300,-

Produktbeskrivelse

Ved porten til Minervois i Sydfrankrig ligger dette lille smukke vineri. En producent vi har et tæt forhold til og som producere fantastiske vin fra den lille by Carcacason.

Domainet er beliggende i den lille flække Villepeyroux, der har eksisteret siden antikken, og hvor den Romerske rute løber langs med vinmarkerne. Flækken blev bygget på samme tid som byen Malves en Minervois, som den stadigvæk er afhængig af. I århundreder har familier af vinbønder skabt vine fra dette landskab, ofte som kooperativer og nogle gange som private vinhuse.

Domaine Villepeyroux Forests families vinhistorie blev påbegyndt i 2006, hvor bedsteforældrene købte 20 hektar vinstokke med tilhørende bygning. På dette tidspunkt var produktionen kun fokuseret på druer til kooperativer. I 2011 flyttede resten af familien til grunden for at lære om vinmarkerne og arbejde på familievineriet.

I dag er vinmarkerne ændret en del, da huset nu ejer 40 hektar i AOC Minervois og IGP. Noget af produktionen er øremærket bulkvin, men siden 2008 har domainet selv flasket vine fra de bedste plots på markerne. Udbyttet er lavt, ofte blot 40 hektoliter per hektar, og kvalitet er til en hver tid sat over kvantitet.

De næste par års projekt er at konvertere vinmarkerne til økologisk produktion.

Druerne:

1/3 Grenache: En meget produktiv drue, der trives godt i varme klimaer. Klyngerne giver en meget sødmefuld juice, som ofte resulterer i vine med høj alkohol og lav syre med intens frugt af både røde og mørke frugter samt figner og dadler, og hvor noter af kakao, kaffe og krydderier også kan fremkomme.  Sorten udgør 5,7 hektar hos Domaine Villepeyroux Forest med et gennemsnit på 35 år.

2/3 Syrah: En sort drue, hvis klynger kan have et blåligt skær over sig og med en sødmefuld og let krydret juice. Syrah bidrager med mørk frugt, aroma, krydderi og dybde til vinene samt tanniner og struktur til at balancere Grenaches alkohol og sødmefulde frugt. Syrah udgør 9,7 Hektar hos Domaine Villepeyroux Forest med et gennemsnit på 15 år.

Vinproduktion:

Vinene til Clos De L’Olivier kommer fra specielt udvalgte plots fra de bedste vinmarker domainet ejer.

Druerne er afstilkes, før de bliver knust og endelig overført til ståltanke. Macerationen varer 3 til 4 uger, før vinen fermenterer ved 24-27 grader for at give mere fylde og power til frugten. Der ekstraheres ekstra meget i starten af fermentationen for at trække farve og aroma ud, og løbende sænkes niveauet for at opnå intens frugt og fine bløde tanniner, hvilket resulterer i en rund og blød vin. En del af vinen bliver lagret på fade for at udbygge kompleksiteten yderligere, hvor der kun bruges fransk eg.

Smagsprofil:

Vinen har en mørklilla over i næsten sort farve og en meget intens næse med noter af brombær, jordbær, skovbær, vanilje, mokka og en let krydret tone. I munden er vinen fyldig og rund med et intenst frugtigt punch fra start, der flot balanceres ud af de bløde tanniner og en flot syrestruktur. Vinen kan drikkes ved frigivelse, men bliver kun bedre ved lagring 4-5 år.