age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Clos d'Ora 2014, Minervois

På lager

1.800,00 kr
Den "største" vin fra Minervois
Produktbeskrivelse

Clos d’Ora er en 9 ha stor vinmark, som Gérard Bertrand opdagede og købte i 1997. Herefter har han brugt ikke mindre end 17 år på at ændre vitikulturen, omlægge driften til biodynamik og omdanne det gamle hyrdehus, som lå om til vinmarken til et lille vineri med tilhørende meditationsrum, inden han så at sige ”gik i luften” med første årgang.
Det er netop det sanselige i Clos d’Ora, som Gérard Bertrand har ønsket at understøtte, da vinmarken er fuldstændig integreret i den omkringliggende natur, hvilket, dels giver en optimal biodiversitet, dels betyder, at man bliver slået at den totale ro der er på stedet. Deraf også navnet Ora, som på latin henviser til, at man hengiver sig i bøn.De enkelte druer vinificeres separat, dvs. Syrah afstilkes, og de hele bær ligges i tanke, hvor vægten fra de øverstliggende bær knuser de nederstliggende, hvilket frigiver mosten, og dermed sætter gæringen i gang. Grenache og Mourvedre afstilkes derimod og presses nænsomt i en pneumatic presse, hvorefter mosten lægges på cementtanke, hvor gæringen finder sted ved lavere (20-22 grader) temperaturer.

Disse to forskellige tilgange til de forskellige druer er med til at give vinen en utrolig komplex karakter og som Gerard selv gentagende gange har fastslået, så er Clos d'Ora sin HELT egen vin uden sammenligninger med noget som helst andet.