age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Clos Saint Jean La Combe des Fous Châteauneuf du Pape 2009

På lager

1.195,00 kr
99 Point af Robert Parker
Produktbeskrivelse
Familieejendom, grundlagt år 1900 af Edmund Tacussel, der har været aftappet vin under mærket Clos Saint Jean siden 1910. Domaine Clos Saint Jean blev grundlagt år 1900 af familien Maurel. Domainet ejer ca. 44 ha af det bedste jord der findes i Châteauneuf du Pape og alle parceller er placeret i den berømte sektor ”La Crau”. Efter faderens død i 2001 overtog Pacsal og Vincent Maurel ansvaret for Domainet. Som noget at det første hyrede de ønologen Philippe Cambie, som står bag produktionen af nogle af syd Rhônes bedste vine.
Siden 1982 har de to nuværende ejere sammen med moderen drevet domænet, efter faderens, Guy Maurels, død. De har fra 2003 fået hjælp fra ønologen Philippe Gambie, og han plejer at sætte gang i tingene. Det har bl.a. ført til, at man har lavet 2 specialcuvéer fra årg. 2003, der har opnået meget anerkendelse fra Robert Parker. Denne sides forfatter kan helt tilslutte sig Parkers vurdering. De to cuvéer (2004 og 2005 fra fad) hører til de bedste, jeg har smagt fra Chateauneuf du Pape.

“La Combe des Fous”  eller Tåbernes kløft er produceret på basis af primært Grenache fra en parcel i ”La Crau”, der i fordoms tid blev betragtet som værende for svær at dyrke. Maurel’ernes oldefar var ”tåbelig” nok til at plante bl.a. Grenache som nu er rygraden i denne store intense vin.