age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Cloudline Pinot Gris 2017 Oregon -Domaine Drouhin

På lager

150,00 kr
PRØV DEN MED SUSHI FOR ET PERFEKT MATCH
Produktbeskrivelse
Super spændende nyhed fra Domaine Drouhin i Oregon

Robert Drouhin besøgte USA for første gang i 1961, og efter gentagende besøg og smagninger blev han overbevist om, at der var muligheder – store muligheder – i landet for en erfaren Bourgogneproducent. Domaine Drouhin blev derfor grundlagt i 1987 i Willamette Valley. Robert Drouhin medbragte fra starten både kapital og ekspertise – sidstnævnte i form af sin datter Véronique, som netop havde færdiggjort sine ønologistudier i Dijon.
I begyndelsen bestod Domaine Drouhin af 91 ha hvedemarker og grantræer. Jordbunden var dog perfekt, og da de 33 ha bestod af sydvendte skråninger, måtte gran og hvede vige til fordel for 28 ha Pinot Noir og 5 ha Chardonnay. Vinstokkene blev som nogle af de første i Oregon podet på phylloxera-resistente rødder – en praksis, man ikke havde tradition for, da vingårdene ligger langt fra hinanden, og klimaet opfører sig meget ugæstfrit overfor sygdommen.
I dag er Domaine Drouhin en af Oregons absolut førende producenter, hvis ikke DEN førende: En hård beskæring og en ekstrem tæt tilplantning betyder, at hver vinstok kun giver most til lidt over ½ liter vin - Efterhånden er Domaine Drouhin fanefører for en stræben efter kvalitet sjældent set noget andet sted i verden.

De mere end 30 forskellige parceller vinificeres separat, hvorefter nogle få fade udvælges til prestigevinen Louise, yderligere fade udvælges til Cuvée Laurene og resten – hvilket er langt den overvejende del – bruges til den almindelige Pinot Noir.

Cloudline Pinot Gris er let strågul farvet i glasset med en virkelig frisk og nøje afstemt syre. Næsen byder på en blomstret aroma, mens du får masser af citrusfrugt og hvide blomster i både smag og aroma. Vinen har samtidig en rigtig fin tekstur med en god fedme, som er behagelig på tungen. Finishen er fyldig, struktureret og flot frugtrig med en super balance - klassisk Drouhin på Amerikanske plader