age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Colpasso Nero dÁvola Sicilia

Ikke på lager

99,00 kr
Produktbeskrivelse
TWP (The Wine People) er et vinfirma etableret tilbage i 2009 af 3 venner der alle har haft fingeren dybt nede i vinens verden igennem mange år. Deres vision er at få en virksomhed der kan tilbyde gode kvalitetsvine og yde en god service. Virksomheden er med i processen hele vejen fra start til slut. Lige fra de første indledende øvelser med udvikling af en drue, vinfremstillingen, emballage og til slut hvordan vinen skal fremstå. Passion for vin er kendetegnende for TWP og bag er der et kompetent og erfarent hold – ikke mindst i kraft af vinmager Stefano Chioccioli som er manden bag alle vinene hos TWP. Hans varemærke er høj standard og respekt for stilen i de vine han er med til at lave. Han har stor international succes, og hans vine nyder stor anerkendelse.

Vin - produktion:

Vinen kommer fra området mellem Gela og Vittoria, som er beliggende i den sydøstlige af Sicilien, disse områder er kendt for at dyrke nogle af de bedste Nero d’Avola druer. Igennem mange år har Sicilien desværre være kendt for at satse på kvantitet i stedet for kvalitet, dette har den nye generation af vinbønder på øen fået ændret, priserne er stadigvæk lidt lavere end resten af Italien i forhold til kvalitet. Sicilien ligger lidt isoleret for sig selv i forhold til resten af Italien, en ø der er større end Danmark og har flere indbygger.

Colpasso etiketten er en gestus til den græske mytologi, og Dionysos som er vinens gud. Sicilien var en del af det græske imperium 800 f. kr. og det sydlige Italien gik under navnet ”Great Greece”, og har spillet en stor central rolle igennem tiden.   Græske traditioner og vinmetoder kom til Sicilien. Dionysos kulten tilbad vinguden ved blandt andet at udføre kaotiske og ekstatiske danseritualer, hvor kvindelige dansere dansede hele natten igennem for at opfordre andre til at drikke vin og tilbede Dionysos. Den var dog ikke blot en undskyldning for at drikke og slippe sig løs, i antikken var det at tilbede Dionysos også en måde at komme tætte på guderne og naturtilstanden på, og og at udviske nogle af de regler og normer som der kom med civilisationen.
Ud over den religiøse del kom til Sicilien, kom der også nogle vinmetoder til. Appassimento er en antik vinteknik som vandt indpas på Sicilien. Metoden går ud på at ¼ af druerne bliver tørret for at de kan tilføre vinen mere kompleksitet og fylde til den endelige vin.
Nero d’Avola er den mest berømt drue i Sicilien, og en af de vigtigste lokale druesorter. Den er opkaldt efter Avola som ligger i det sydligste Sicilien og er et symbol på moderne siciliansk vinfremstilling.
Rødvinen er fremstillet på både friske og tørrede Nero d’Avola druer. Til den tørrede del håndplukkes druerne midt i september, oftest i de tidlige morgentimer inden solen bliver for varm, herefter druerne tørres på bakker i en velventileret rum i ca. 30 dage, indtil de har tabt mindst 25% af deres vægt, inden de presse til most. De friske druer håndplukkes først når de er helt perfekt modne, hvorefter de to moste blandes med druer og skaller når de begge har gennemgået hver deres malolaktisk gæring. Den blandede vin fra de tørre og friske druer kommer da på 2 år gamle tønder i 6-8 måneder, og fortætter med at lagre for at få den bedste appassimento smag frem.

Rødvinen fremstår med en flot dybrød farve i glasset. I næsen fornemmes intense noter af røde bær, tørret frugt, nødder, peber og skønne krydderier. Smagen er ikke af den generte slags, her får du en fyldig, og velkomponeret balance af modne tanniner og en lang eftersmag.

Nyd gerne vinen til kraftigere pastaretter, de fleste medium krydrede kødretter (både lyst og mørkt kød), bøf eller steg på grillen
Servér vinen ved 16-18 °C.