age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Cos Frappato IGP 2018

På lager

200,00 kr

EN CHARMEBASKER AF EN LYS OG LET RØD 

Produktbeskrivelse

I 1980 blev de tre studerende Giambattista Cilia, Giusto Occhipinti og Cirino Strano Italiens yngste vinmagere, da de overtog Joseph Cilias familevineri beliggende ved Bastonaca (nær Vittoria på det syd-østlige Sicilien). Høsten den 5. oktober samme år udgjorde kun materiale til at producere 1.470 flasker – men ikke desto mindre blev dette starten på et årelangt eventyr, der skulle vise sig at revolutionere Cerasuolo di Vittoria.

I dag er det Giambattista Cilia og Giusto Occhipinti, der fortsat udvikler COS og imponerer med deres saftige og elegante vine. COS er 100% biodynamisk dyrkning for at opnå mest mulig harmoni og balance med omgivelserne. Alle vine fra årgang 2013 er således certificeret økologiske. Helt fra starten har mændene bag COS været fascinerede af antikke fremstillingsmetoder, og i år 2000 tog de den modige beslutning at genindføre brugen af terracotta-amforaer til fremstilling af nogle af deres vine. Her får vinene lov til at udvikle sig naturligt sammen med skallerne over meget lang tid. Resultatet er vine med stor dybde, stor holdbarhed samt en fantastisk ren frugt. Selv efter rigtigt mange års lagring virker disse vine super friske og ungdommelige.

Lavet 100 % på Frappato di Vittoria og fuldt ud biodynamisk dyrket - rendyrket saftighed og et touch af naturvin på den helt rigtige måde hvor det blot yder kompleksitet og ikke overtager vinens frugtige natur