age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Cote de Beaune Rouge 2015 Magnum, Joseph Drouhin

På lager

650,00 kr
FANTASTISK ÅRGANG OG FANTASTISK FORMAT
Produktbeskrivelse
Maison Joseph Drouhin har, siden huset blev grundlagt i 1880, været en af forkæmperne for de autentiske Bourgogne-vine. Som Robert Drouhin selv siger: "Der skal være en naturlig sammenhæng mellem jordens terroir og det, som vinen udtrykker".
Denne filosofi er medvirkende til, at man hos Maison Joseph Drouhin er meget bevidst om at tage vare på det miljø, der omgiver vinstokkene. Man undgår derfor helst at sprøjte mere end højst nødvendigt, men foretrækker at luge mellem stokkene. Der anvendes i høj grad organisk gødning til at nære og biologiske midler til at forsvare vinstokkene med.
Der bliver tænkt på fremtiden, for, som familiens overhoved siger, der skal jo også være noget til næste generation. Faktisk er man allerede på nuværende tidspunkt så langt i processen, at husets Chablis-vine udelukkende dyrkes på økologisk vis, så det nu kun er i Bourgogne, man stadig må hjælpes lidt på vej af nutidens hjælpemidler.


Côte de Beaune appellationen blev i sin tid fastlagt for en gruppe vinavlere, der ikke opfyldte kravene til Côte de Beaune-Villages. Den har kun gyldighed for vine fra Beaune-distriktet.

Hos Drouhin er en af husets specialiteter den excellente Beaune Premier Cru, Clos des Mouches, en holdbar vin med stor krop.

Robert Drouhin vil med Clos des Mouches vise firmaet fra den absolut bedste side og har i den anledning lavet en form for andenvin. D.v.s. at man i denne "almindelige" Côte de Beaune-vin har en Beaune Premier Cru kvalitet - vel og mærke fra de unge vinstokke.

Vinifikation

Druerne plukkes i hånden, hvorefter de gærer i åbne fade i 14-18 dage. Under gæringen presses drueskallerne løbende ned i mosten, hvilket giver et optimalt udtræk af tanniner og aromastoffer og farve. Efterfølgende lægges vinen på 1-2 år gamle egetræsfade i 10-12 måneder, før den klares med æggehvider og tappes på flaske.