age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Daniel Bouju NO 5

På lager

599,00 kr
Produktbeskrivelse
Daniel Bouju, der ligger i St. Preuil tæt ved Ségonzac, den allerfineste kommune i Grande Champagne, er i dag uden tvivl en af Cognac-områdets fornemmeste producenter. Med i alt 20 ha vinmarker hører huset blandt de mindre familiefirmaer i Cognac.
Dette gør dog ikke Daniel Bouju mindre interessant, tværtimod, talemåden, "småt er godt", holder så sandelig stik. Hos Daniel Bouju går man ikke på kompromis med kvaliteten, - her er masseproduktion og industrielle metoder bandlyst. I stedet sværger man til traditionelt håndværk, omhu og masser af tid.
Daniel Bouju bruger stort set kun Ugni Blanc-druen (Trebbiano) og ligeledes anvendes altid kun nye Limousine-barriques. Kun det midterste af egetræsstammen bruges til fremstilling af husets fade for at opnå den optimale hårdhed, - den inderste del vil være for hård og den yderste for blød. Huset ejer selv alle sine marker og kan på denne måde stå 100% inde for kvaliteten. Daniel Bouju filtrerer ikke og tilsætter ikke karamel i sine produkter, for - som han selv siger - farven skal komme fra fadlagringen. Derimod sætter han en stor ære i, som syvende generation i Bouju-familien, at give alle sine cognacer hver deres personlige præg.

Et lille trick: For at se om en cognac er fadlagret til sin aroma og farve, eller om der er tilsat karamel, kan man gøre følgende: Man tager en lille smule cognac og kommer ind i håndfladen, gnider hænderne mod hinanden, hvorefter cognacens ægthed skal afsløre sig ved, at den forsvinder i håndfladerne ligesom barbersprit. Er der derimod tilsat karamel, vil den efterlade fedtede og klistrede hænder.

Daniel Bouju No. 5 Fadlagret min. 5 år på nye Limousinefade. I duften er der toner af lime, krydderier og nyristet kaffe. Smagen er afrundet med en flot vedvarende eftersmag.