Dansk frugtvin i verdensklasse!

Det er vel efterhånden ikke noget nyt at det danske vejr kan være noget så lunefuldt. År 2017 havde vi den værste sommer i mands minde, hvor 2018 har været den bedste sommer i mange, mange år. Vores noget ustabile klima indbyder ikke ligefrem til at kunne fremavle vine i verdensklasse – i hvert fald ikke endnu. 2018 skulle være den bedste årgang til dato for dansk vinavl, men det er ikke Chardonnay, Cabernet Sauvignon eller Merlot vinene laves på, men de, for nok mange, mere ukendte druer som Rondo, Regent og Solaris; druer som er afstemt til vores klima.

Frugtvin i absolut verdensklasse

Det vi derimod kan lave, er frugtvin. Frugtvin i absolut verdensklasse! Mange har de seneste år nok stiftet bekendtskab med de sublime kirsebærvine fra Frederiksdal Gods på Lolland. Vine, som skal ses på niveau med vine dyrket på druer, som et alternativ til både den klassiske dessertvin eller rødvinen. Kirsebærvinen har fået et alvorligt kvalitetsløft og kan på inden måde sammenlignes med de noget mere kvantitative udgaver som Kirsberry og Kijaffa.

De danske bannerførere for frugtvin

Frederiksdal har sammen med Cold Hand Winery været bannerfører for dansk frugtvin de seneste mange år. Hvor Frederiksdal har satset ene og alene på de fantastiske kirsebær fra Lolland, har Cold Hand satset mere bredt og lavet både søde og tørre vine på solbær, pærer, æbler, rabarber, stikkelsbær m.m. De har bl.a. lavet alternativer til mousserende vine, lavet på solbær, rabarber og æbler til de der vil prøve noget anderledes i stedet for at gå med den sikre champagne eller crement.

Et nyt skud på stammen

Et af de nyeste skud på stammen indenfor dansk frugtvin er det lille Copenhagen Winery, som laver dansk frugt- og blomstervin, hvor der satses på økologi og lokale råvarer. De vine der har slået deres navn fast, er de mousserende æblevine. Vine lavet på 3 forskellige æblesorter: Santana, Belle de Boskoop og Aroma.

Santana æblet, som er sødt og frisk, hvilket giver en vin med god portion sødme, der understøttes af syren i æblet, som giver en vin i harmoni og balance. Et frækt bud til en æblekage!

Belle de Boskoop æblet, som er en god kombi af syre og sødme, kan minde lidt om Santana vinen, men Belle de Boskoop har alligevel et mere frisk og sprødt udtryk. Igen en vin som kan være spændende at servere som aperitif eller til en æbledessert.

Vinen på Aroma æblet er den ”tørreste” af de 3 vine, men den har alligevel en masse frugtsødme, som gør at den på ingen måde føles tør. Det er en vin, der med glæde kan serveres som et alvernativ til andre mousserende vine, som f.eks. aperitif, men den vil også kunne gå til ikke for søde desserter, især med æblet i fokus.

Vin på blomster

Drengene hos Copenhagen Winery er meget fremadsynet og eksperimenterer hele tiden med både frugter og blomster. Noget af det nyeste de har forsøgt sig med, er vin på blomster! Vine som vi ser meget frem til at teste og som kan ramme hylderne i løbet af efteråret.

Vinene fra Cold Hand Winery og Copenhagen Winery kan selvfølgelig købes hos Kokkens Vinhus.

 

300 Kr.

Disse små æsker er designet og tilegnet tanken om en gave ide for private og erhverv. De indeholder hver 0,1 l. De har designet en praktisk gaveæske, med plads til 3 frugtvine. I denne gaveæske indeholder den følgende. 1 fl. Malus Danica 2015 (Æble isvin) 12% 1 fl. Pyrus Danica 2015 (Pære isvin) 10% 1 fl. Malus[...]

395 Kr.

Rubin røde gudedråber fra Lollands og Danmarks bedst Kirsebær!

150 Kr.

Malus Danica 2013 er en kryo-koncentreret æblevin af æblesorterne Ingrid Marie, Filippa, Elstar og Jonagold. Hver æblesort blev plukket ved optimal modenhed og straks efter presset til most. Denne most blev derefter frosset i et fryselager. Frysningen og den efterfølgende optøning ved 0 grader udendørs, koncentrerede mosten til en tyktflydende æblesirup, som meget langsomt koldgærede[...]

230 Kr.

Danske solbær er blandt de bedste i verden på grund af deres høje syreindhold og dybe aroma.  Vinen er fremstillet på Champagnemetoden. Den er flaskegæret i min. 6 måneder og efterfølgende håndvendt i champagnereoler og degorgeret.  Vinen fremstår tør med en dejlig frugtrig næste og en flot syre.  Vinen er lavet på 60% Solbær og[...]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *