age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Chardonnay Arthur 2014 Domaine Drouhin

Ikke på lager

375,00 kr
Noget af det fineste Chardonnay fra USA
Produktbeskrivelse


Domaine Drouhins første årgang på markedet var årgang 1988, selv om vineriet egentlig først blev færdiggjort i 1989. Filosofien i Oregon minder bemærkelsesværdigt meget om filosofien i kældrene i Beaune, hvor det er terroiren, der bestemmer de enkelte vine og årganges karakter. Heller ikke her bliver naturens orden, eller i visse årgange uorden, forstyrret.

Druerne plukkes altid tidligt om morgenen, så man sikrer sig, at de ikke begynder at "svede", inden de når ind til vineriet. Her håndsorteres druerne 1-2 gange, før de presses, og gæringen sættes igang. Efter at første gæring transporteres druerne via tyngdekraften over i fadene, hvor den naturlige andengæring går igang uden indgriben fra kældermesteren. Vinen lagrer efterfølgende 12-15 måneder i delvist nye fade
(cirka 20%) og delvist gamle fade, der er udvalgt af Maison Joseph Drouhin. Brugen af nye fade er bevidst begrænset for ikke at overdøve vinens karakter, men derimod lade den træde frem i al sin pragt med sin cremede og intense karakter af røde bær.