age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Domaine Le Clos du Caillou Reserve Chateauneuf du Pape 2009

På lager

850,00 kr
Produktbeskrivelse
95 POINTS ROBERT PARKER

Fra Le Clos du Caillou tilbyder vi hermed en storslået Chateauneuf du Pape i den flotte årgang 2009.

Domainet's vine er siden 2003 biodynamisk dyrket og de står som en stærkt reference for områdets vine.

Domaine le Clos du Caillou ligger ved byen Courthézon, nordøst for Châteauneuf-du-Pape. Jorden er fyldt med store rullesten og sand, så man har det perfekte udgangspunkt for at fremstille stor Châteauneuf-du-Pape. Det har da også været målet, siden familien Pouizin og Vacheron stiftede domainet i 1956, og betragter man deres vine i dag, er det ikke uden grund, at vinkendere verden over anser slottet som værende blandt de tre bedste i distriktet.

Domainet består i alt af 58 ha vinmarker, hvoraf de 8 er beliggende i Châteauneuf-du-Pape. I princippet kunne de resterende 50 ha også godt have været indlemmet i Châteauneuf-du-Pape, da de kun er adskilt fra distriktet af et gammel stengærde. Historien fortæller dog, at den daværende ejer ikke ville betale de afgifter, som en ophøjelse af jordene til Châteauneuf-du-Pape krævede i 1923, og at det er derfor, jordene kun bærer status af Côtes du Rhône.

Fakta er dog, at domainets Côtes du Rhône Villages og Côtes du Rhône Reserve fuldt ud er på højde med flere af de bedre Châteauneuf-du-Pape vine.

Chateauneuf du Pape Reserve er husets flagskib, altid bestående af en stor andel Grenache og et godt sku Mourvedre og kun produceret i det bedste år. Vinen har flere gange fået de magiske 100 Points fra Robert Parker