age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Domaine Rene Renou AOC, Zenith 1996

På lager

575,00 kr
Vanedannende vin, med et nærmest eksplosive eksotiske udtryk og mange, lange komplekse lag. En sand meditationsvin, men den favner naturligvis også salte, søde og fede madmæssige modspil.
Produktbeskrivelse


Den anerkendte Bonnezeaux-producent René Renou,  var også præsident for Institut National des Appellations d'Origine's Comité Vins. Syvende i en række Loire-vinproducenter besluttede han i 1995 at reducere sin ejendom til 8 hektar, så han ved siden af ​​sit udvalgsansvar kun kunne koncentrere sig om at producere søde hvide vine i premium kvalitet. Han var en omhyggelig vinmager, der plejede sin skifer- og flintplot, høstede for hånd og screenede druerne efter hinanden. René Renou døde i juni 2006, og hans søn driver nu domænet.


Den vestlige del af Anjou er hjemsted for nogle af verdens bedste søde vine, hvis du skulle være i tvivl. Med navne som Coteaux du Layon og Bonnezeaux demonstrerer Chenin Blanc-druen her, at den egner sig lige glimrende til tørre som til søde vine. Det er en fristende forenkling og sige, at Bonnezeaux er ”mere af det hele”, sammenholdt med Coteaux du Layon. Men det vil bestemt ikke være forkert. Høsten sker selvsagt ved håndkraft i minimum tre ombæringer, for at sikre perfekt modheden og botrytis-inficering af druerne. Efter en traditionel vinifikation og et cirka 18 måneder langt ophold på 400 liter ege- og akacietræsfade, flaskes vinen med udsigt til et alenlangt liv. 30 år i gemmerne burde ikke volde problemer. Selve vinen er en tyktflydende, guddommelig nektar, som enhver vinelsker bør unde sig selv at smage mindst en gang. Men pas på. Den er stærkt vanedannende, med sit nærmest eksplosive eksotiske udtryk og mange, lange komplekse lag.
Smagekommentarer:

Duften har toner af frugtkage, krydderier og lim (!). Smagen er sødmefyldt og elegant med en perfekt afbalancerende syre. Absolut en stor vin!