age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

El Dorado Port Mourant 1999 Rare Collection Rum

På lager

2.500,00 kr

96 POINTS

Produktbeskrivelse

Demerara Distillers, den eneste romproducent tilbage på Guyana, har siden 1992 produceret og flasket rom under mærket El Dorado Rum.

Deres 15 år gamle blend er en blanding af fire forskellige destillater, som alle har lagret mellem 15 og 20 år. I blendet finder man både rom fra destilleringsapparaterne kaldt Port Mourant, Enmore, Diamond og Versailles. Tre af disse apparater er det, man kalder for wooden stills, og rom fra disse er nu kommet i single still udgaver fra henholdsvis 1993 (Enmore), 1999 (Port Mourant) og 2002 (Versailles).

Demerara Distillers har nu endeligt set lyset i denne type tørre aftapninger og har sendt tre superaftapninger på markedet betegnet som El Dorado Rare Collection Rum - denne Port Mourant er en af disse udgaver. Det er kraftfuld og potent rom med power og dybde sjældent matchet.

Destilleringsapparatet, som går under navnet Port Mourant, er et ældgammelt dobbelt kedlet wooden pot still, som stammer fra den nedlagte sukkerplantage af samme navn, som lå i byen Port Mourant i den sydlige del af Guayana helt ud til kysten. Destilleringsapparatet flyttede ligesom mange af de andre apparater på Diamond Distillery fra plantage til plantage i takt med, at disse lukkede. Port Mourant er flyttet fra sit oprindelige sted til Uitvlugt Distillery, til nu at stå på Diamond Distillery i Georgetown, Guyana.

Rommen, der bliver produceret på dette gamle pot still anlæg, er kendt for at være tung, olieret og meget potent og kraftig i sin karakter. En let røget profil og med mørke krydderier.

Demerara Distillers har udvalgt fade destilleret i 1999, som de efterfølgende har blendet sammen og flasket som vintage full proof aftapninger.

Det er en rom fra øverste hylde til den kræsne gane - Romhatten kvittere da også med hele 96 Points ud af 100 mulige

BEMÆRK MEGET BEGRÆNSET ANTAL - FØRST TIL MØLLE