age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Elijah Craig 18 years old Bourbon

Ikke på lager

2.400,00 kr
18 YEARS OLD SINGLE CASK
Produktbeskrivelse
Barreled 3-22-1991


Barrel No. 3150Farve:Dybt mørkerødt rosentræ.

Duft:Flamberede bananer, chokolade, vanilje, figner og karamel er blandt de første duftindtryk. Sødmen aftager langsomt og efter lidt tid fornemmes cigarkassetræ, saddeltøj, brændte mandler, og forkullet egetræ. En meget kompleks og tæt næse, som udfolder sig efter lidt tid i glasset.

Smag:Smagen er mere tør end næsen udtrykker. Mandler, brændt orange, støvet kakao og hasselnødder interagerer med hinanden. Egetræ, honning og en frugtet og samtidig krydret tilstedeværelse, der skyldes tilsætning af rug under mæskningen, afrunder langsomt. Eftersmagen har toner af Cognac, læder og sødmefuld rød frugt.

Kommentar:Elijah Craig 18 Years Old er altid enkeltfadsaftapninger. Dette betyder at smagen ændrer sig lidt fra gang til gang. Det er dog Master Blenderens fornemmeste opgave at udvælge de fade der afspejler den særligt eksklusive karakter, der altid findes i Elijah Craig 18 Years Old.

Kun fade af exceptionel høj karakter bliver tappet som Elijah Craig. Fadene kommer fra de såkaldte ”Honey Spots” i de store utætte lagerbygninger af træ. Inde i midten af de 15 meter høje lagerbygninger findes særlige områder hvor bourbonfadene lagrer optimalt og udvikler en særlig eftersøgt kompleks karakter. Det er disse områder der kaldes ”Honey Spots” og altså bruges til Elijah Craig bourbon.

I øvrigt er klimaet i Kentucky underlagt utrolige klimatiske udsving årstiderne i mellem. Somrene er meget varme med temperaturer op mod 40° C og med en nærmest tropisk luftfugtighed på 90-95 %. Vintrene er derimod meget kolde med sneen liggende i store driver op af lagerbygningerne. Dette utrolige temperaturudsving påvirker i særlig grad modningen af Bourbon whiskyen.

 

Bourbonmærket Elijah Craig er opkaldt efter den entreprenante baptistpræst Elijah Craig, som tilskrives at have ”skabt” den type bourbon vi drikker i dag. Elijah Craig opdagede nemlig, at bourbon whiskyens farve og smag bedredes gevaldigt af lagringen på egetønder, som var forkullede indvendig. Det er denne proces der medvirker til at give bourbon whiskyen dens rødbrune farve, blødt krydrede og søde smag.

Elijah Craig grundlagde sit destilleri i 1789 i La Fayette County

Eliah Craigs navn er i dag primært kendt gennem Heaven Hill destilleriet. Sidstnævnte producerer to fantastiske bourbon whiskyer opkaldt efter Elijah Craig til hans ære. Elijah Craig 12 & 18 Years Old er blandt destilleriets fornemmeste produkter.