age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Las Pizarras Syrah 2017 Vina Errazuriz

På lager

725,00 kr
FØRSTE ÅRGANG NOGENSINDE
Produktbeskrivelse
SÅ ER DEN ENDELIG HJEMME - SYRAH-UDGAVEN FRA ERRAZURIZ LAS PIZARRAS-SERIEN

Fra de kølende briser fra Stillehavet og The Humboldt-currant der løber op langs Chiles kyst, produceret Errazurriz i Aconcagau dalen og nærmere bestemt Aconcagau Costa nogle af de mest spændende vine i verdenen pt. Serien består af en Pinot Noir, en Chardonnay og nu også en Syrah fra særligt udvalgte parceller med en helt særlig komposition af jord og klima.

Denne Syrah Las Pizarras er et brag af et glas vin, med en dybrød med rubinfarve, og en flot blomstret og levende aroma af violer, syrlige kirsebær, let aske, røgelse og lakrids - rundet af med friskristede kaffebønner og toner af cigaræske. Velstruktureret med fine tanniner og mineralitet samt en fin syre, som giver mindelser om røde og mørke bær. En elegant og dyb vin, som fremstår ung og med et langt liv forude.

Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da denne købte et stykke goldt jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark.

I dag ejer Viña Errazuriz 350 ha vinmarker med en produktion på over 4 millioner flasker årligt, hvoraf 90% eksporteres. Viña Errazuriz' øverste chef er nu den dynamiske Eduardo Chadwick, som er femte generation efter grundlæggeren Don Maximiano.

Firmaets mål er ikke bare at producere Chiles bedste vin, men også helt enkelt at placere sig både blandt de hundrede bedste vine i verden og samtidig være blandt de hundrede bedste køb i verden. Med Cabernet Sauvignon Estate, kåret af Wine Spectator som fjerdebedste vinkøb i verden på druen Cabernet Sauvignon, og Viñedo Chadwick, som vandt en blindsmagning over flere 1. Cru vine fra Bordeaux, er målet tæt på at være nået.

Chiles meget favorable geografiske og klimatiske forhold giver nærmest producenterne optimale forhold for økologisk vindyrkning. Bl.a. gør naturens indretning i Chile, at man ikke har de samme behov for at gribe ind mod skadedyr o.lign. som eksempelvis i Europa.

Dette har man meget fokus på hos Errazuriz, og huset har derfor gennem den sidste årrække produceret "økologiske" druer. Det vil sige, at der hverken sprøjtes på markerne eller gødes med andet end naturlig gødning i meget begrænsede mængder. Men da huset ikke er certificeret officielt, må vi nøjes med at skrive økologisk i citationstegn...
Druerne Til Las Pizarras Syrah har lagret i 16 måneder, hvoraf de 35% var på franske egetræsfade og resten på foudres.

Las Pizarras Syrah har modtaget 95 Points af Robert Parker i første årgang som er 2017