Et vinland i rivende udvikling

Vine fra Chile

Chile har været et af Danmarks favorit områder indenfor vin i de sidste mange år. Dette skyldes primært at Chile med sit klima har haft muligheden for at producere højkvalitetsvine til en lavere pris end de europæiske områder.

Det chilenske klima

Chiles klima er generelt stærkt påvirket af en kold havstrøm og Andesbjergene. Denne virkning mellem bjerge og hav betyder, at der blæser en vind først den ene vej og så den anden vej i et tørt og mildt klima.  Det medfører at svampe og insekter har svære betingelser og at vinplanterne derfor kun behøver et minimum af sprøjtemidler. Jordbunden er ydermere i store dele af landet fyldt af et højt niveau af næring, hvilket giver perfekte forhold for vinstokke.

Alt dette har været med til at gøre Chile til et vinøst paradis, hvor man år efter år kan høste druerne fuldmodne grundet det næsten altid gode og stabile vejr.

Et vinøst paradis

Chile har som det vinøse paradis det nu engang er, givet producenterne mulighed for at producere vine på anderledes druer som fx Carmenere og om dog mere kendte Grenache, Syrah og Mouvedre med stor succes. De mere klassiske druer som Cabernet Sauvignon og Pinot Noir har producenterne med Errazuriz i spidsen forfinet til nye højder, fx Las Pizarras Pinot Noir som har opnået hele 99 Points.

Derudover er Errazuriz også det første vineri i Chiles historie til at få de eftertragtede 100 Point af James Suckling for deres topvin Chadwich 2014.

Chile er et land i rivende udvikling og deres vine ligeså – great value for money, men ikke mindst også vine som kan være med blandt de største vine i verden.

 

99 Point
850,00 Kr.

99 Point af James Suckling !!

-34%
150,00 Kr. 99,00 Kr.

SYD-AMERIKAS BEDSTE VINPRODUCENT

100 Points
4.675,00 Kr.

SYD-AMERIKAS STØRSTE VIN

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *