age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Exeptional Harvest PX 2013 Bodegas Ximenez-Spinola

Ikke på lager

210,00 kr
Produktbeskrivelse
Fra kongen af PX

Ximenez-Spinola vineriet blev grundlagt i 1729 af Phelipe Zarzana Spinola, og det blev lige fra begyndelsen dedikeret til udelukkende at producere Pedro Ximenez. På daværende tidspunkt tappede vingården vinen under navnet Zarzana Spinola, men da dette navn var noget af en udfordring, for ikke at sige en umulighed at udtale på engelsk , krævede en stor engelsk kunde, at man ændrede dette til Ximenez – Spinola, hvilket man efterfølgende har gjort.
I dag laves der stadig udelukkende vine på Pedro Ximenez, og selv om man stadig er yderst traditionel i sin vinificering, forsøger man dog at eksperimentere med druetypen, så man ikke kun laver sherry. Et eksempel er Late Harvest’en, som er den eneste af sin slags i distriktet.

Mosten til denne Old Exceptional Harvest lægges på fade, hvor den gennemgår en fuldstændig alkoholisk gæring, hvorefter vinen forbliver på fade, hvor den lagrer med bærmen, mens der løbende udføres battonage.

Afslutningsvist filtreres vinen og tappes på flaske. Resultatet er helt unik vin.Dyb, gylden i farven og med en voldsomt duft af kogte æbler, pærer, abrikoser og honning. Smagen har en diskret syre samt en let saltet note i den ultra lange, tørre eftersmag.

Prøv den til en god gang tapas, gerne med lidt stærke elementer i