age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Fleurie 2018 Domaine Passot

Ikke på lager

169,00 kr
Saftig, elegant Fleurie, med noter af lyse, røde bær, underskov.
Produktbeskrivelse
Domaine PASSOT er en 12 hektar stor vingård, der er spredt over 4 Beaujolais-kommuner, Chiroubles, Fleurie, Morgon, Régnié. Med hovedsæde i Chiroubles producerer familien bagved en stripe forskellige vine, med hjertet i Beaujolais. Deres tilgang til vinproduktion er med fokus udelukkende på kvalitet. Der er kræset for hver en detalje og vinen er terroir-tro på flotteste vis.

Fleurie høre sammen med Morgon til de mest kendte af de 10 "Grands Crus" i Beaujolais , som har egen AOP . Området ligger som et af de nordligste af de 10 Crus, som alle ligger i den nordlige del af Beaujolais. Jorden er ofte ren granit, hvor druen Gamay gror på bølgende bakker. En række særlige skråninger er begyndt at få sig et ry og ses af og til på etiketter. De mest kendte er Hauts du Puy, Roches Muriers, Montgenas og la Madone. Hauts du Puy skråningen i Fleurie. En god Fleurie er mere intens og kraftig end anden Beaujolais og er sammen med Juliénas og Moulin-à-Vent kendt for at kunne gemmes med fordel i 3-5 år og fra de bedste domæner kan den holde i 10 år eller længere. Området dækker 847 hektar , som årligt leverer 6-6,5 millioner fl/år.

Vinen laves fra gamay-stokke med over 45 år på bagen og heri ligger nøgle til den store rigdom som vinen besidder

Det er Seriøs Beaujolais, som let kan matches med semi-kraftige retter gerne med umami fra svampe af en art eller nydes afkølet en varm sommerdag til et stykke grillet fisk.

Luft den gerne en til to timers tid inden den skal drikkes og server gerne ved 16 grader da det giver frugten fuld aromaprofil

Vinene fra Maison Passot forhandels udelukkende af Kokkens Vinhus