age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Flowers Chardonnay Camp meeting Ridge,Sonoma Coast 2013

Ikke på lager

799,00 kr
Biodynamisk dyrket.
Produktbeskrivelse
I 1990 valgte Walt og Joan Flowers at realisere deres planteskole i Pensylvania for forfølge drømmen om at starte eget vineri i Californien. Beslutningen havde været længe undervejs, og ægteparret havde rejst såvel Napa Valley som Sonoma Coast tyndt, før de slutteligt valgte 130 ha jord i den nordlige del af Sonoma Coast.
13 ha blev hurtigt tilplantet med Pinot Noir og Chardonnay - druesorter, der nærmest synes ideelle til det kølige mikroklima i 340 - 420 meters højde.
I 1997 satsede familien yderligere, da de valgte at bygge et nyt stort vineri, hvor al vinen skulle transporteres rundt via tyngdekraft og ikke som normalt via pumper. Umiddelbart efter at vineriet var færdigbygget, kontaktede en deres naboer dem for at høre, om de også kunne være interessede i at købe hans 132 ha jord, der lå i umiddelbar forlængelse af deres nuværende 130 ha vinmarker og havde den fordel, at der var to højdedrag i henholdvist 420 og 570 meters højde. Selv om det på ingen måder var en planlgt investering, var fristelsen ganske enkelt for stor, så vineriet tæller derfor i dag ikke mindre end 162 ha, hvoraf de 32 er udlagt til vinmarker.
Ud over Flowers' Sonoma Coast Pinot Noir, som er husets signaturvin, laves der også forskellige prestigecuvéer, heraf flere som enkeltmarksvine.
Camp Meeting består af 12 ha, hvoraf de 8,5 er tilplantet med Chardonnay og 3,5 med Pinot Noir.
Vinmarken ligger kun tre km fra Stillehavet, men i en højde af 350 - 420 meter. Dette er for højt til, at den kølige tåge fra Stillehavet kan nå marken, hvorfor vinstokkene nyder godt af et mikroklima med et stort antal solskinstimer i vækstsæsonen samtidig med, at temperaturen holdes nede af de kølige vinde, som kommer ind fra Stillehavet.
Jorden består af et meget tyndt jordlag med seks forskellige vulkanske og maritime jordtyper, der ligger oven på metamorfisk stenlag, hvilket er med til at vinstokkene skal kæmpe for at finde næring samtidig med, at de vulkanske jordlag tildeler vinen sin mineralitet.
Væksten er yderligere begrænset af, at man har valgt at pode vinstokkene på en væksthæmmende rod.