age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Flowers Estate Chardonnay 2015 Sonoma Coast

På lager

495,00 kr
TOP US-CHARDONNAY
Produktbeskrivelse
Chardonnay på amerikanske plader der udfordre hvid Bourgogne på elegance-skalaen

I 1990 valgte Walt og Joan Flowers at realisere deres planteskole i Pensylvania for at forfølge drømmen om at starte eget vineri i Californien. Beslutningen havde været længe undervejs, og ægteparret havde rejst såvel i Napa Valley som i Sonoma Coast , før de slutteligt valgte 130 ha jord i den nordlige del af Sonoma Coast.
130 ha blev hurtigt tilplantet med Pinot Noir og Chardonnay – druesorter, der nærmest synes ideelle til det kølige mikroklima i 340 – 420 meters højde.
I 1997 satsede familien yderligere, da de valgte at bygge et nyt stort vineri, hvor al vinen skulle transporteres rundt via tyngdekraft og ikke som normalt via pumper. Umiddelbart efter at vineriet var færdigbygget, kontaktede deres naboer dem for at høre, om de også kunne være interessede i at købe hans 132 ha jord, der lå i umiddelbar forlængelse af deres nuværende 130 ha vinmarker og havde den fordel, at der var to højdedrag i henholdvist 420 og 570 meters højde. Selv om det på ingen måder var en planlagt investering, var fristelsen ganske enkelt for stor.

Ud over Flowers’ Sonoma Coast Pinot Noir, som er husets signaturvin, laves der også forskellige prestigecuvéer, heraf flere som enkeltmarksvine.

Størstedelen af druerne til denne Sonoma Coast Chardonnay kommer fra Flowers’ egne Sonoma Coast vinmarker, mens den resterende del kommer fra vingårde, som Flowers har skrevet kontrakt med, inden vinårets begyndelse, så de kan sikre at druerne blive dyrket efter Flowers’ forskrifter og derved tilbyder den ønskede kvalitet til slut.

Stilen ligger sig meget tæt op af hvid Bourgogne, men med et lille hint i frugten specielt i næsen om at man er i et lidt varmere klima. De tropiske noter i næsen er super flot afstemt med den fedmefulde let gyldne frugt, og den præcise syre strammer det hele perfekt op til slut.

CHARDONNAY FRA ØVERSTE HYLDE