age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

G.D. Vajra Cerretta Barolo 2014

På lager

675,00 kr

CERRETTA 2014

Produktbeskrivelse

For 4. årgang i træk har Vajra ramt plet med 2014 her med Cerretta fra Luigi Baudana grunden som de ligeledes vinificerer under eget navn

G.D. Vajras vine kan bedst genkendes på den lidt kølige og elegante stil, hvilket skyldes, at en stor del af markerne er beliggende i 400 meters højde i landsbyen Vergne i Barolo.
G.D. Vajra blev grundlagt i 1972 og er opkaldt efter Giuseppe Domenico, den nuværende ejers, Aldo Vajras, far.
Aldo har siden sin overtagelse af den daglige ledelse på vingården gradvist øget arealet af vinmarker til i dag 40 ha, hvoraf de 10 er tilplantet med Nebbiolo og beliggende på vinmarker såsom Bricco delle Viole, Fossati, La Volta og Coste di Vergne.

Vinmarken Cerretta er opdelt i to plots. Det ene beliggende på sydøstvendte skråninger og det andet på sydvestvendte skråninger. Umiddelbart har de to plots samme betingelser, hvor den øverste del af jorden er yderst fattig på næringsstoffer, og hvor vinstokken konstant stresses pga mangel på vand, hvorfor rødderne søger dybere ned i jorden, hvilket giver en mere koncentreret vin med en større kompleksitet.
Et kendetegn ved mosten fra Cerretta-vinmarken er, at den efter macerationen er meget lang tid om at starte sin alkoholiske gæring. Denne finder udelukkende sted ved hjælp af naturlig gær på tanke af rustfrit stål eller egetræ. Efter den alkoholiske gæring gennemføres også en malolaktisk gæring, hvorefter vinen lægges på store slovenske egetræsfade i op til 46 måneder.

Vinen skabes traditionelt med 30–40 dages gæring ved en temperatur under 32 grader, efterfulgt af 42 måneders lagring på 25-50 hektoliters fade af slovensk egetræ.