Gin fra Norden

Gin i verdensklasse – produceret i Norden

De seneste år har ginproduktionen oplevet massiv fremgang, og er kun blevet større og større. Og det ser ud til at det er kommet for at blive. Dog kan det være svært at få øje på de mange gode ginproducenter, der gør sig gældende. Det kan komme bag på mange, men der produceres masser gin i Danmark – og meget af det er af rigtig høj kvalitet.

I Danmark har vi adskillige destillerier, der producerer gin af meget høj kvalitet, men faktisk producerer de fleste af vores nabolande i Skandinavien også fremragende gin. Ofte lavet på lokale ingredienser, der gør at hvert land har mulighed for at adskille sig fra hinanden på helt særlig vis.

Derfor kan du nu her læse om 4 spændende gin fra forskellige lande i Norden: Danmark, Sverige, Norge og Island. Du kan også se hele vores udvalg af gin her.

Danmark

Fra Danmark præsenterer vi Mosgaard Destilleri, beliggende i skønne omgivelser på Fyn. Destilleriet  ligger smukt og idyllisk i et gammelt, nedlagt landbrug. Det er et område, som i årevis har været hjemsted for en lang række fødevareproducenter, som producerer alt, hvad hjertet kan begære i høj kvalitet midt i Danmarks grønne hjerte. Her grundlagde Jes og Gitte Mosgaard i 2015 destilleriet Mosgaard ved Oure, og i dag laver de muligvis Danmarks bedste gin, helt baseret på økologiske råvarer. Hvad destilleriet mangler i størrelse, gør produkterne op for i smag, og produktionen er baseret på det solide, ærlige håndværk med inspiration hentet i Skotland.

Deres Dry Gin er lavet på basis af hvede, som giver ginnen en cremet fedme. Dette komplimenterer dets noter af enebær og citrus helt fantastisk. Og fik vi sagt den er 100% økologisk?

299,00 Kr.

100 % ØKOLOGISK DANSK GIN

Sverige

Fra vores svenske naboer, ligger i hjertet af den svenske hovedstad, Stockholm Bränneri. Her har et ungt energisk par fået Stockholm på Ginkortet med deres bud på en klassisk nordisk gin, der er lavet på 7 økologiske botanicals, som giver en klassisk enebærdomineret Gin, med hint af hyldeblomst og rosmarin. Stockholms Bränneri er det første af sin slags i den svenske hovedstad.

I et gammelt Jaguar-værksted på Södermalm i Stockholm, lever Anna og Calle deres drøm ud. Her laver de denne dejlige Gin, som er inspireret af deres nordiske rødder. Ginen er lavet på basis af økologisk hvede. Den er krydret med bl.a. hyldebær, rosmarin og lyng, og hvor især rosmarin og hyldebær kan både duftes og smages.

295,00 Kr.

100 % ØKOLOGISK

Norge

Nordmændene vil naturligvis ikke stå tilbage, og med deres Harahorn, fra det Norske Brenneri, K.G. Puntervold, står de bestemt på lige fod. En klassisk inspireret gin, med alt hvad den norske natur byder på af herligheder: Norsk timian, blæretang, rabarber, naturligvis enebær m.m.

Hos Harahorn produceres der kun 400 liter gin ad gangen, så man har maksimal kontrol over kvaliteten. Her anvendes bær og urter fra den norske natur – nogle af verdens mest smagfulde. Det er om noget en gin der er perfekt til drinks, cocktails og festligheder. Kombinationen af enebær fra Røros, rabarber fra Grimstad, blæretang fra Stadt og blåbær fra Nordmarka, er hemmeligheden bag smagen, der give Harahorn en spændende nordisk note. Det er en gin med en imponerende karakter og en utrolig flot balance der med sikkerhed vil charmere samtlige gin-glade mennesker

250,00 Kr.

FLOT SPRØD, AROMATISK OG PRÆCIS GIN

Island

Fra landet med verdens stærkeste mand, blandt GOT fans kendt som The Mountain. Ja, det er faktisk ham der står bag Ginnen. Her kommer Icelandic Eagle Gin, som er opkaldt efter en af øens 4 vogtere. Ginnen er lavet på det reneste vand, destilleret sammen med 7 botanicals, som giver en frugtig og floral Gin. Den har en fantastisk harmonisk smag med en let sødme.

Icelandic Mountain Spirits producerer en serie alkoholiske drikke, som er inspireret af de gamle legenders islandske vogtere, nemlig giganten, ørnen, dragen og tyren. Denne Icelandic Eagle Gin er inspireret af ørnen som navnet kraftigt antyder. Den er produceret i Island af enebær, koriander, ingefær, angelik, lidt appelsin og citron samt ren islandsk vand, som efter sigende er det reneste vand i verden.

Denne gin er glutenfri, og det er en helt igennem fantastisk gin med flot klar farve, super ren og blød smag med et delikat strejf af urter samt en utrolig behagelig eftersmag med let sødme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *