age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Glendronach 1971 - 42 Years Old - Cask 1246 - 44,6%

På lager

29.999,00 kr

Glendronach 1971 - 42 Years Old - Cask 1246 - 44,6%

 

Produktbeskrivelse


Endnu et pletskud fra Glendronach - destilleret den 15. Januar 1971 og flasket Maj 2013. Blot en ud af 432 flasker og lagret på Predo Ximenez Sherry Puncheon. Flasket ved 44,6% og flot sherrypræget både i næsen og i munden.

Cask no. 1246

Vol. 44,6%

Aged 42 Years Old

Som altid med den fløjlsbløde stil som whisky-elskere over hele verden elsker Glendronach for.


Højlandsdestilleriet GlenDronach er et af Skotlands ældste, og det kan trække en spændende historisk linie til de allerførste licenser der blev udstedt til legal destillering i højlandet. Blandt stifterne af Glendronach var James Allardes, der var protegé af den adelsmand, der var direkte ansvarlig for lovgivningen i 1823. GlenDronach blev opbygget få år efter i 1825 lige uden for byen Huntly. Siden da har destilleriet været nedbrændt, skiftet ejere et utal af gange og kapaciteten er blevet udvidet. GlenDronach var blandt de sidste til at indstille gulvmaltningen og det var det allersidste skotske destilleri, der afskaffede den direkte opvarmning af kedlerne med kul.

GlenDronach var til gengæld blandt de allerførste destillerier til at markedsføre de fadtyper der blev anvendt til lagringen af whiskyen, ligesom destilleriet var blandt de første til at åbne dørene for offentligheden ved i 1973 at etablere et besøgscenter på destilleriets grund.

Selvom GlenDronach rent kvalitetsmæssigt er en af de store i den skotske whiskyindustri, er destilleriet rent kapacitetsmæssigt, blandt de mindste. Den maksimale årlige kapacitet ligger kun omkring 1,4 mill. liter.

Hos Kokkens Vinhus har vi et bredt udvalg af Glendronach og det er ægte whiskyer som vi holder meget af - er man til sherry-prægede whiskyer så kommer man ikke uden om Glendronach