age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Glendronach 1993 24 Års, Cask 394

På lager

1.995,00 kr
GLENDRONACH 1993 - 24 YEARS OLD CASK 394
Produktbeskrivelse
Fra Glendronach tilbyder vi hermed denne flotte Olorosso-sherry-lagrede whisky fra 1993. Den er destilleret den 12. Februar 1993 og flasket den 20. Oktober 2017. De gyldne dråber har modnet på en klassisk sherry-butt og er en enkelt-fads-aftapning og flasket ved 51,7%. Det er en limiteret udgave kun udgivet på det danske marked til udvalgte special-forhandlere.

Højlandsdestilleriet GlenDronach er et af Skotlands ældste, og det kan trække en spændende historisk linie til de allerførste licenser der blev udstedt til legal destillering i højlandet. Blandt stifterne af Glendronach var James Allardice, der var protegé af den adelsmand, der var direkte ansvarlig for lovgivningen i 1823. GlenDronach blev opbygget få år efter i 1825 lige uden for byen Huntly. Siden da har destilleriet været nedbrændt, skiftet ejere et utal af gange og kapaciteten er blevet udvidet. GlenDronach var blandt de sidste til at indstille gulvmaltningen og det var det allersidste skotske destilleri, der afskaffede den direkte opvarmning af kedlerne med kul.

GlenDronach var til gengæld blandt de allerførste destillerier til at markedsføre de fadtyper der blev anvendt til lagringen af whiskyen, ligesom destilleriet var blandt de første til at åbne dørene for offentligheden ved i 1973 at etablere et besøgscenter på destilleriets grund.

Selvom GlenDronach rent kvalitetsmæssigt er en af de store i den skotske whiskyindustri, er destilleriet rent kapacitets-mæssigt, blandt de mindste. Den maksimale årlige kapacitet ligger kun omkring 1,4 mill. liter.

Hos Kokkens Vinhus har vi en bredt udvalg af Glendronach, både den klassiske serie samt et hav af single-cask-aftapninger og limiterede udgaver.