age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Glendronach 1989 - 22 Års Pedro Ximenez Cask 5475 Highland Single Malt

På lager

2.995,00 kr
CASK 5475 - 22 YEARS OLD PX 

 

 
Produktbeskrivelse


Ultra-flot PX-lagret single malt fra Glendronach destilleret 30/11-1989 og flasket i oktober 2012. Blot en ud af 600 flasker fra fad nummer 5475 og flasket ved 51,6 % uden kølefiltræring eller anden klaring og ingen farve tilsat - blot den ægte vare i usødet form.

Utrolig intens mørk næse med mokka, kaffe, rosiner og karamel. I munden fløjlsblød med tørrede frugter og krydderier og i finishen løfter alkoholen helheden til nye højder - en fantastisk dram intet mindre.

Højlandsdestilleriet GlenDronach er et af Skotlands ældste, og det kan trække en spændende historisk linie til de allerførste licenser der blev udstedt til legal destillering i højlandet. Blandt stifterne af Glendronach var James Allardice, der var protegé af den adelsmand, der var direkte ansvarlig for lovgivningen i 1823. GlenDronach blev opbygget få år efter i 1825 lige uden for byen Huntly. Siden da har destilleriet været nedbrændt, skiftet ejere et utal af gange og kapaciteten er blevet udvidet. GlenDronach var blandt de sidste til at indstille gulvmaltningen og det var det allersidste skotske destilleri, der afskaffede den direkte opvarmning af kedlerne med kul.

GlenDronach var til gengæld blandt de allerførste destillerier til at markedsføre de fadtyper der blev anvendt til lagringen af whiskyen, ligesom destilleriet var blandt de første til at åbne dørene for offentligheden ved i 1973 at etablere et besøgscenter på destilleriets grund.

Selvom GlenDronach rent kvalitetsmæssigt er en af de store i den skotske whiskyindustri, er destilleriet rent kapacitetsmæssigt, blandt de mindste. Den maksimale årlige kapacitet ligger kun omkring 1,4 mill. liter.


Endnu en perle i det store udvalg af Glendronach som vi tilbyder i Kokkens Vinhus.