age verification

BEKRÆFT DIN ALDER!

Kokkens Vinhus kræver, at du er min. 18 år for handle på siden.

Så er du ikke gammel nok!

Glendronach 24 Års Grandeur 48,7% Batch 9 Highland Single Malt

Ikke på lager

3.995,00 kr

GRANDEUR 24 YEARS OLD BATCH 9

Produktbeskrivelse

Denne GLendronach Grandeur 24 års er særligt udvalgt af Master Blender, Rachel Barrie, fra The GlenDonachs fineste sherryfade fra 1990, 1992 og 1993. Den har modnet 24 år samlet set på sherrytræ af højeste kvalitet, og der er kun 1.487 flasker produceret af dette 9. batch i Grandeur serien.

Næsen er overbærende med stenfrugter, stegte kastanjer, rige læder og sandeltræ. Ganen bringer en eksplosion af sherry-coated frugtkage, sultanaas, bagt appelsin og sorte kirsebær. Finishen  er lang, blød og dyb med mørk chokolade, rosiner og et strejf menthol. En dram fra øverste hylde

Højlandsdestilleriet GlenDronach er et af Skotlands ældste, og det kan trække en spændende historisk linie til de allerførste licenser der blev udstedt til legal destillering i højlandet. Blandt stifterne af Glendronach var James Allardice, der var protegé af den adelsmand, der var direkte ansvarlig for lovgivningen i 1823. GlenDronach blev opbygget få år efter i 1825 lige uden for byen Huntly. Siden da har destilleriet været nedbrændt, skiftet ejere et utal af gange og kapaciteten er blevet udvidet. GlenDronach var blandt de sidste til at indstille gulvmaltningen og det var det allersidste skotske destilleri, der afskaffede den direkte opvarmning af kedlerne med kul.

GlenDronach var til gengæld blandt de allerførste destillerier til at markedsføre de fadtyper der blev anvendt til lagringen af whiskyen, ligesom destilleriet var blandt de første til at åbne dørene for offentligheden ved i 1973 at etablere et besøgscenter på destilleriets grund.

Selvom GlenDronach rent kvalitetsmæssigt er en af de store i den skotske whiskyindustri, er destilleriet rent kapacitetsmæssigt, blandt de mindste. Den maksimale årlige kapacitet ligger kun omkring 1,4 mill. lite